Russ i Ålesund samla inn rekordbeløp

Russen på Spjelkavik videregående har samla inn hele 209.000 kroner i årets krafttak mot kreft-aksjon. Det er rekord for Ålesund. Også Ulstein har ny skolerekord og er aller best i fylket.

Spjelkavik vgs Aksjonskomiteen for Krafttak mot kreft. F.v. Amanda Indrestrand, aksjonssjef Sofie Reite, Julia Agnes Farstad, Amalie Haram og Maria Haukeberg.  Foto: Privat

Ålesund og omland

Forrige uke gikk russen på dørene og samla inn til Kreftforeningens aksjon Krafttak mot kreft. Nå er resultatene klare. For hele fylket er det samla inn hele 2,2 millioner kroner.

Kakefest i Spjelkavik

På Spjelkavik videregående passerte de uventa hele 200.000 kroner, forteller Julia Agnes Farstad, som er PR-sjef i Spjelkavik russestyre. Tirsdag var det kakefest på skolen for å hedre både denne og andre gode prestasjoner skolen har gjort i det siste.

– Dette er ny skolerekord og en suveren rekord for alle skolene i Ålesund, sier Farstad.

Spjelkavik, Blindheim, Sula, Skodje og Sjøholt var blant områdene som fikk besøk av Spjelkavik-russen. Farstad forklarer resultatet med god markedsføring internt blant russen, og at de også tilbød Vipps for dem som ville gi.

– Nå vil vi gjerne spre budskapet, og håper at det vil oppmuntre flere skoler til å gjøre det like bra de neste årene, sier hun videre.

Ulstein slo Volda

Også Ulstein videregående har satt ny skolerekord med god margin, hele 226.528 kroner.

– Det var ekstra kjekt å slå Volda, som har gjort det bra i mange år, sier russepresident Kjetil Kvalsvik til smp.no. Også her var det mange russ som hadde meldt seg på aksjonen.

Petter Spolén i Kreftforeningen vil gjerne også framheve Haram og Sykkylven:

– I år ender Volda trolig på rundt 219.000 kroner. Haram har samla inn 157.000 kroner. I Sykkylven skal også overskuddet fra russefester gå til krafttak mot kreft, de regner med å passere 150.000 kroner, sier han.

Pengene går til forskning og tiltak for dem som er ramma av uhelbredelig kreft.

– Vi ønsker at de skal få så lang tid som overhodet mulig sammen med dem de er glad i. I aksjonen i år går to tredeler av pengene til forskning, mens en tredel går til tiltak som fremmer livskvalitet både for pasienter og pårørende, sier Petter Spolén i Kreftforeninga.

Siden første år med krafttak mot kreft i 2005 har russen ifølge Spolén bidratt med nærmere 200 millioner kroner.