Bystyret i Ålesund skal torsdag velge folk til utvalget som skal ansette den nye rådmannen. Vedkommende blir først prosjektleder for etableringa av den nye kommunen, men det ligger i kortene at han eller hun også blir den nye administrasjonssjefen.

Intern rekruttering

Det er ordfører Eva Vinje Aurdal som har vært saksbehandler i denne saken, og hun anbefaler at utvalget også skal ta stilling til om rådmannen skal rekrutteres internt eller om jobben skal lyses ut eksternt. Erfaringer fra andre kommunesammenslåinger viser at det er flere som har valgt å gi allerede sittende rådmenn tilbud om jobben. Men ordføreren mener at tilsettingsutvalget bør ha myndighet til å avgjøre hvordan dette skal skje etter at det er gjennomført omstillingssamtaler med alle fem rådmenn.

Les flere saker om kommunereformen.

Stort ansvar

Ordføreren understreker at det er en jobb med stort ansvar dette handler om. Den nye rådmannen blir øverste administrative leder for det som nå er fem kommuner og mer enn 5.000 ansatte. Vedkommende skal også være prosjektleder i arbeidet med den nye organisasjonen.

Hvis utvalget bestemmer seg for å rekruttere ny rådmann blant de fem som har jobben i dag, har de disse å velge mellom: Astrid Eidsvik, Ålesund, Synnøve Vasstrand Synnes, Ørskog, Turid Hanken, Haram og Bente Glomset Vikhagen, Skodje. Sandøy er på jakt etter ny rådmann etter at Ann-Heidi Paulsen Orvik sluttet. Det kom inn åtte søknader etter første utlysing, men kommunen har bestemt seg for å lyse jobben ut på nytt. Det er Kim André Breivik som er konstituert rådmann i Sandøy.

Haram tilbake i Nye Ålesund: – Dette er en situasjon som koster - både personlig og politisk