Erklært død etter å ha blitt funnet livløs i sjøen

En livløs mann ble tirsdag brakt opp av vannet i Ålesund sentrum. Politiet undersøker videoovervåking for å finne ut hva som har skjedd.

Mann ble erklært død etter å ha blitt funnet i sjøen tirsdag.

Ålesund og omland

(se videointervju over)

Alle nødetatene rykket ut til Skateflukaia i Ålesund etter at en person ble funnet livløs i vannet, meldte Møre og Romsdal politidistrikt ved 07.52-tida tirsdag morgen.

Ifølge politiet er det ingen indikasjoner på at det har skjedd noe kriminelt, men omstendighetene rundt dødsfallet er ikke kjent. Politiet kan derfor heller ikke utelukke noe, bekrefter jourhavende Yngve Skovly overfor Sunnmørsposten.

Saken er overført til etterforskningsavdelingen og politiet vil trolig komme med flere opplysninger i løpet av tirsdagen.

Forsøkte førstehjelp

Flere politipatruljer, i tillegg til ambulanse og brannvesen rykket ut til stedet. Få minutter etter klokka 08 var mannspersonen brakt opp av sjøen og det foregikk førstehjelp på stedet, ifølge smp.no sin reporter.

– Politiet var raskt på stedet og fikk brakt vedkommende opp på kaia. Det ble iverksatt livreddende førstehjelp umiddelbart. Det pågikk i rundt en halvtime før personen dessverre ble bekreftet omkommet, forteller innsatsleder Per Ivar Hovden hos politiet til Sunnmørsposten.

Sjekker video

Ved 8.40.tida sendte politiet ut en melding om at mannen var erklært død. Politiet hadde på det tidspunktet ikke fått bekreftet identiteten til mannen.

Tidlig tirsdag ettermiddag opplyser jourhavende Yngve Skovly hos politiet at de har funnet ut hvem mannen er, men han kunne ikke bekrefte om de pårørende var varslet.

Politiet jobber tirsdag blant annet med å hente inn videobilder for å forsøke å finne ut hva som har skjedd.

– Vi jobber med å undersøke kamerasystemene som rundt havnebassenget her i Ålesund, for å se om vedkommende har ramlet i sjøen her i Ålesund. Ellers jobber vi med å få bekrefta identiteten til vedkommende og vi har hatt krimteknisk hjelp på kaia til dette, sier Hovden.

Se video fra stedet her

(saka fortsetter under)

Undersøkelser: Umiddelbart etter mannen ble funnet, hadde politiet ingen opplysninger om hva som hadde skjedd og undersøkte blant annet kameraovervåking i området.  Foto: Sofie Svanes Flem


Har ingen vitner

Mannen ble funnet livløs i havnebassenget ved en av hurtigbåtene som lå til kai.

– Det er ikke noen som har opplyst til oss at vedkommende er observert å ha falt i vannet, eller noe annet som kan knyttes til hendelsen, forteller operasjonsleder Kenneth Sætre hos politiet til Sunnmørsposten.   

Politiet har heller ikke savnet-meldinger, eller andre opplysninger de setter i sammenheng med saken.

 

Skateflukaia: Mannen ble brakt opp av sjøen rett ved en av hurtigbåtene som lå ved Skateflukaia i Ålesund.  Foto: Karl Petter Løvoll

Rykket ut: Nødetatene kom raskt til stedet tirsdag morgen, men mannen ble erklært død.  Foto: Karl Petter Løvoll