Fra midten av juni til midten av august vil 60.000 personer ha besøkt akvariet på Tueneset.

Dette er det beste besøkstallene parken har opplevd siden de begynte å føre nøyaktig statistikk på begynnelsen av 2000-tallet.

Nye attraksjoner

Atlanterhavsparken fylte i juni 20 år, og åpnet da nye utstillinger.

Etter en stor og kostbar utbygging – blant annet med egen krepsdyrutstilling – sto parken klar med et bedre tilbud enn noen gang.

Krepsdyr: Tidligere i sommer åpnet akvariet sin nye utstilling av krepsdyr, noe som har slått veldig godt an. Arkiv Foto: Staale Wattø (arkivbilde

Samtidig har det vært babyboom i Selbukta, med hele fire selunger i det store utendørsbassenget. Og så har det attpåtil vært tidenes sommervær – som også har bidratt til det gode besøket.

– Vi er kjempeglade. Det har vært cruisepassasjerer, lokale og tilreisende turister i skjønn forening, sier Tor Erik Standal, daglig leder for Atlanterhavsparken.

Selv om det både juni og juli var kjempebra besøk, har det tatt helt av så langt i august, sier han.

– Hittil har vi hatt over 1.000 besøkende hver eneste dag i august, noe som er helt utrolig. Dette blir nok en rekordsommer for oss, smiler Standal – ennå med drøye to uker igjen av den offisielle sommeren i parken.

Nye attraksjoner både ute og inne, i lag med det gode været, har gjort at fordelingen og flyten av mennesker på området har vært god, ifølge Standal.

Grobunn for vekst

– De gode besøkstallene er viktige for drifta og en fortsatt god utvikling, sier Standal. Atlanterhavsparken har ambisjon om å bli nasjonalt akvarium – og innen 2020 å være Europas mest særpregede opplevelsessenter knyttet til livet i havet og marine aktiviteter. Ved siden av økningen i cruisemarkedet og andre turister, er Standal veldig glad for at lokalbefolkningen besøker parken i stadig større grad.

Supervær: Det gode været har trolig også bidratt til særdeles gode besøkstall i sommeren da parken fyller 20 år.

– Og da mener jeg folk som bor i hele Møre og Romsdal, til Dombås og ned til Nordfjord, altså innen tre timers kjøring herfra sier Standal. Han registrer at også bymuseene i Ålesund har hatt en veldig god sommer, med mye besøk – ikke minst av lokalt publikum.

– Det er veldig gledelig at både vi og andre kulturattraksjonene lykkes med å nå det hjemlige publikummet vårt. Det er de som er bunnlinja vår, sier Standal. Atlanterhavsparken har de siste årene hatt rundt 130.000 besøkende årlig. Parken er kåret til Nordens beste akvarium, og er inne på topplister over verdens flotteste.