Dårlig beltebruk

Som et ledd i en nasjonal kampanje holdt Statens vegvesen kontroller på Solevågseide og i Spjelkavika lørdag, og resultatet var nedslående. Problematikken var likevel litt ulikt fordelt på de to kontrollstedene. Kontrollen vil fortsette på søndag.
Ålesund og omland

På Solevågseide var kontrollen i tidsrommet 0900-1130. Her var det mange barn som kunne vært sikret bedre.

Thomas Skogvold understreker viktigheten av at barn sikres godt.

- Barn som er under 135 cm høye skal alltid bruke godkjent barnesikringsutstyr som er riktig i forhold til vekten til barnet. Barn mellom 135 og 150 cm skal bruke godkjent barnesikringsutstyr dersom slikt utstyr er tilgjengelig i bilen. Føreren kan bli anmeldt om sikring ikke er på plass.


Stor øvelse på Flatholmen

VIDEO: Krasjet i 60 og 80 km/t.

717 biler ble kontrollert, og åtte av disse fikk forelegg for manglende beltebruk, samt et par vognkort og førerkortgebyr.

På ettermiddagen var det Spjelkavik som stod for tur. Her var det 618 biler som ble kontrollert, og hele 27 personer fikk forelegg for manglende belte. Gebyr for manglende belte er i dag på 1500 kroner.

- Noen kan bli frustrerte, men de fleste tok dette med fatning, kan Skogvold fortelle.

I tillegg til manglende bilbelte var det overraskende mange som hadde mørke ruter i bilene. Sideruter foran skal ikke ha mørk solfilm, og disse fikk pålegg om å fjerne dette på stedet.

Her var det også seks gebyr for manglende førerkort. En ung mopedist ble anmeldt, og fikk mopeden avskiltet, da denne hadde maks hastighet over 60 km/t.