Avdøde kranglet med siktet natten i forveien

Skal ha fortalt at han var redd enkelte personer i rusmiljøet.

I gang Etterforskere fra Kripos ankom brannstedet i Spjelkavik onsdag sammen med kriminaltekniker Kurt Kim Stige (sittende) ved Sunnmøre politidistrikt.  Foto: June R. Johansen

Sperret av Et større område rundt brannstedet ble sperret av onsdag.   Foto: June R. Johansen

Ålesund og omland

Mannen som tirsdag ble funnet død i Spjelkavik, skal ha vært involvert i en krangel med minst én av de pågrepne natten i forveien.

Politiet har onsdag ikke formelt identifisert mannen som ble funnet død i en leilighet i Åkåvegen i Ålesund. De antar imidlertid at det dreier seg om beboeren på stedet, og har varslet de pårørende.

Les også: Kripos i gang - utvider sperringene
Få oversikt: Alt om det mistenkelige dødsfallet

Kranglet

Smp.no har fått opplyst at denne mannen var én av flere personer som var involvert i en krangel i nærområdet ved 04-tida natt til tirsdag. Etter det smp.no kjenner til, skal det også eksistere overvåkingsbilder fra denne episoden.

Tre menn ble onsdag siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, mens en annen mann er siktet for falsk forklaring, opplyste politiet på en pressekonferanse i Ålesund onsdag.

Minst en av mennene som var med på den nevnte krangelen, er blant dem som politiet har tatt ut siktelse mot.

Les også: Tre personer siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge

Ifølge smp.no sine opplysninger, var mannen som nå er antatt død, en bekjent av personene han var i krangel med.  

Var redd

En annen kilde forteller at den antatt avdøde har gitt uttrykk for at han var redd enkelte personer i det som blir beskrevet som et rusmiljø. Han skal i en periode ha forsøkt å komme seg ut av miljøet, og han skal blant annet ha gått i terapi.

Opplysningene skal også ha blitt videre til politiet etter at det mistenkelige dødsfallet ble kjent. Politiinspektør Unni Moen Vikebakk vil ikke bekrefte opplysningene.

– Vi går ikke inn på enkeltheter i etterforskningen foreløpig, sier Vikebakk.

Politiet har så langt ikke villet knytte dødsfallet til et rusmiljø, og har ikke opplyst noe om hva de tenker kan være motivet for en kriminell handling. Vikebakk vil ikke utelukke at siktelsene kan bli utvidet, og opplyser samtidig at det ikke vil bli fengslingsmøter før torsdag eller fredag.

Utvider tidsrommet

Politiet fortalte også onsdag at de ønsker tips fra publikum fra et tidligere tidspunkt enn før opplyst.

De ber personer som har observasjoner i nærheten av den aktuelle adressen ved Øvre Holen fra mandag klokka 18, ta kontakt med politiet på telefon 02800.

– Det er viktig for oss å få inn tips og det er viktig at disse tipsene blir vurdert av politiet, påpeker politistasjonssjef Oddbjørn Solheim.