Møtested runder 20 år:

– Veldig godt i hverdagen

– Hverdagen vår blir lettere siden vi kan gå hit. For mange er alternativet å sitte hjemme uten noen å snakke med.

Skansen aktivitet: Ting de som bruker Skansen Aktvitet har laget er lagt ut til salgs. Fra venstre Terje, Grethe, Kjell, Liv-Marit, Anita og Eva Rasmussen som er en av personalet. 

Her er trening, billig mat og kjekt

Bodil Bruseth
Ålesund og omland

Dette sier en gruppe vi treffer på Skansen Aktivitet som onsdag feiret at det er 20 år siden de startet.

Her i Sorenskriver Bulls gate har de et uformelt møtested for folk i Ålesund med psykiske helseplager.

Dørstokken er lav

Da vi spør hva de driver med er første svar at dette er et sted å gå til og å møte andre.

Men så ramser de opp kjøp av mat fra eget kjøkken, bordtennis, biljard, data, uformelt prat, trening på treningssenter og i storhallen, eget fotballag og turer til både nær og til Galdhøpiggen og landskamp i Oslo.

Følg smp.no på Facebook

En vanlig uke er rundt 60 ulike personer fra hele kommunen innom, og enkelte dager kan her være både 25 og 30.

– Kjekt og givende

– Å arbeide her er veldig kjekt og givende, sier Eva Rasmussen og Perry Silseth.

De ser at tilbudet er viktig forebyggende og de favner en stor målgruppe fra folk som er alvorlig plaget til andre som er lettere rammet eller midlertidig syke.

– Å gå hit er viktig for dem uten eller med lite familie og som ikke er i arbeid der de kan møte kollegaer om dagene. Her blir vi tatt vare på, her er trening, billig mat og kjekt, sier Bodil Bruseth.

– Ut av isolasjonen

Onsdagen var det besøk fra toppene i byen, taler, kake, kaffi og underholdning. Dessuten brukte de anledningen til å selge ting de har laget. Mange av tingene hadde i seg julemotiv.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Skansen Aktivitet startet i Kipervika i mai 1994 som Jugendloftet, og siden da har de vært viktig for folk med psykiske helseplager, påpeker teamleder Anne Marie Aasen.

– Senteret gitt mange tilbud. Ofte kommer folk hit for å bryte ut av isolasjonen, treffe andre og skape seg et større nettverk. Møteplassen gir en følelse av trygghet, fellesskap, støtte, tilhørighet og muligheter for vekst og utvikling, sier teamlederen som også viser til at de legger til rette for kulturelle opplevelser og ulike fysiske aktiviteter.