Vandring i julebyen Ålesund

Del dine bilder fra lørdagens arrangementer.
Ålesund og omland

Hver eneste kveld de siste fjorten dagene har det blitt arbeidet for å gjøre Ålesund sentrum klar for desember. På lørdag ble noen av de siste julelysene tent, og dette ble etterfulgt av en vandring gjennom julebyen Ålesund.

Del dine bilder fra der du bor: MMS: 95400400 - epost: 95400400@smp.no - Instagram #smpno

Julebyen Ålesund er prosjekt fra sentrumsforeningen, som går ut på å gjøre Ålesund sentrum til en skikkelig juleby. Opprinnelig var ideen å pynte byen med blant annet trær, men etter hvert har prosjektet utviklet seg til å gå ut på å lyse opp Ålesund i juletida.

– Det å handle skal være spesielt hyggelig i juletida og vi ønsker å danne en idyllisk atmosfære i byen nå i forkant av jul, sier Solveig Fagermo, prosjekt leder for Julebyen Ålesund. Hun har de siste fjorten dagene vært med på å pynte med lys i hele byen og har lagt ned mye tid i prosjektet.

– Vi har pyntet blant annet Dronning Sonjas plass, Hellebroa og St. Olavs plass, og har fått veldig god respons på det. Så det er helt klart et positivt og kjært tiltak, forteller Fagermo.

Byvandring

Lørdag ble de siste lysene i byen tent til musikk fra koret Piker, vin og sang, i tillegg kom nissene fra Plutti Plott for å telle ned og sette i støpselet til de siste lysene på St Olavs plass.

– Koret åpner og avslutter arrangementet med julesanger, og nissene skal også være med på vandringen fra St. Olavs plass til hellebroa. Under vandringa vil publikum få sett hvordan julebyen Ålesund nå er blitt belyst, forteller Fagermo. Hver lørdag i advent vil det være ulike arrangementer som en del av prosjektet, og lørdagens byvandring var det første av arrangementene i julebyen Ålesund.

Vakkert

Erna Hjelle har bodd i byen i mange år og synes det er helt topp med en ekstra fin juletid.

– Prosjektet er helt toppers, og det har blitt så utrolig fint med alle lysene i byen. Jeg spaserte her tidligere i dag og det ser jo helt fantastisk ut, forteller Hjelle som har sett seg ut hellebroa som favoritten av alle de dekorerte plassene.

Under byvandringa på lørdag hadde hun med seg barnebarnet Selma Wattø Aasgaard og etter å ha sett de fine belysningene og hørt på julesangene var de begge enige om at de nå er i skikkelig julestemning.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Ålesund og omland