Kongens gate i Ålesund sentrum var for en tid tilbake sett på som en døende gate med lite liv. Men nå er situasjonen en helt annen.

Med flere nye butikker og ikke minst spisesteder er det igjen et yrende liv i den gamle paradegata.

– Vi synes det er helt topp at det blir konkurranse om spisegjestene i gata, jo flere som besøker gata, jo bedre, sier søstrene Wenche og Turid Smoor.

Gjør som flere enn 20.000 andre - lik smp.no på Facebook

Søstre satser sammen

De er i gang med å sluttføre arbeidet med sitt nye spisested «Søstrene Fryd» i Kongens gate 28.

– Vi åpner dørene 14. februar, på sjølveste valentinsdagen. Vårt konsept er økologisk og bærekraftig mat, gjerne i form av tapasretter, pizza og mye mer. Noe for hele familien, sier søstrene Smoor.

De vil utvikle restauranten etter hvert.

– Det kan bli temakvelder og underholdning, men med mat i førersetet, sier søstrene, som også har pusset opp bakgården.– Vi er nå i innspurten og har blant annet fått på plass en bardisk som er hentet fra fjøsen vårt på Glomset, sier Turid og Wenche.

Kaffebar

I andre enden av gata, i Kongens gate 6, er Anette Finnes og Linn-Therese Dimmen i ferd med å ferdigstille kaffebaren Racoon Coffe & More.

– Vi blir en kaffebar med enkle frokost- og lunsjretter, men også med muligheten for å ta et glass vin. Konseptet vil vi utvikle etter hvert, og vi håper å kunne åpne dørene i månedsskiftet februar/ mars. Vi synes det er helt topp med det som skjer i gata, og nå skal vi løfte den sammen, sier Finnes.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Sushi på kaia

I de tidligere lokalene til Hummer og Kanari i Kongens gate 19 er det også nye ting på gang. Her vil det komme en restaurant med hovedvekt på tapas, men de nye eierne holder kortene tett til brystet, og vil ikke uttale seg på nåværende tidspunkt.

Like nedenfor paviljongen i Gågata skal Japoniis leie første etasje i Sandborgbryggen som er under bygging. Andreas Ottosen blir kjøkkensjef, mens Vincent Caballes er daglig leder på sushirestauranten som skal hete Zuuma sushi og åpner i mai.

Bruker du restauranttilbudet i Ålesund? Bruk kommentarfeltet!

<strong>Kaffe:</strong> Racoon Coffee and More skal åpne dørene i Kongens gate 6, åpningsdato blir i månedsskiftet februar/mars.
<strong>Tapas:</strong> I de tidligere lokalene til Hummer og Kanari i Kongens gate 19 er det hektisk byggeaktivitet. Etter sigende blir det tapasrestaurant her.
<strong>Sushi:</strong> I første etasje av den nye Sandborgbryggen. like ved paviljongen i Kongens gate, åpner Zuuma Sushi i mai. Ill: Slyngstad Almlid arkitekter