Rammet av streiken i København:

SAS-fly innstilt på Vigra

Streikende SAS-medarbeidere i Danmark må tilbake på jobb.

  Foto: Staale Wattø

Ålesund og omland

SAS sitt fly SK2893 til København ble søndag ettermiddag innstilt på Vigra. Flyet skulle ha tatt av klokka 13.05.

- Flyet ble innstilt på grunn av streiken i København med den danske kabinforeningen. Det er en aksjon som pågår der, og en del fly som er kansellert. Vi har flyttet over alle våre passasjerer til Oslo-flyet som gikk 14.25, forteller operasjonsleder Svein Sjåholm i SAS på Vigra.

Fra Oslo finner SAS nye løsninger for passasjerene som skal videre.

- Dessverre er det flere fly som berøres til København, kundene får tilbud om ombooking eller pengene tilbake om man ikke ønsker å reise. Vi håper at konflikten skal løses så fort som mulig. Vi kommer med flere kommentarer i ettermiddag, sier Malin Selander, pressesjef i SAS Sverige til smp.no.

Flyselskapet har måttet avlyse over 100 flyavganger som følge av streiken i Danmark, også avganger til og fra Norge. Lørdag var det full forvirring etter at Norwegian opplyste at Oslo-flyet ble innstilt på grunn av streik. Noen timer senere var forklaringen at det var sjukdom hos en styrmann som var umulig å erstatte.

LES OGSÅ: Full forvirring etter kansellering

Har fått påbud

Arbeidsretten i Danmark har gitt streikende SAS-medarbeidere påbud om å gjenoppta arbeidet søndag klokken 12.30.

SAS i Danmark stevnet flyselskapets kabinansatte for Arbeidsretten, etter at de ikke møtte på jobb lørdag, til tross for at det ble oppnådd enighet om en avtale.

Det var under et møte mellom SAS og de streikende kabinansattes fagforening CAU lørdag ettermiddag, at partene undertegnet en avtale som påla de streikende å vende tilbake til arbeidet.

Ifølge CAUs nestformann Jean Pierre Schomburg nekter hans medlemmer å returnere på jobb før de får forelagt møtereferatet fra lørdagens møte.

SAS reagerte sterkt på dette og stevnet de streikende for Arbeidsretten.

Ifølge flyselskapets danske kommunikasjonssjef Trine Kromann-Mikkelsen hadde SAS fått en høyesterettsdommer til å se på saken søndag formiddag.

– Nå skal det tas nødvendige skritt for å løse situasjonen, sier hun til nyhetsbyrået Ritzau.