May-Britt Skorgevik (Ap) og Gunnar Hoel (Tverrpolitisk liste) ber om at det blir 60-sone på fylkesveg 107 fra Kverve til rundkjøringen på Hovlia. I dag kan man kjøre 80 kilometer i timen her.

Ulykker

Torsdag frontkolliderte to biler på strekningen, og to eldre ble alvorlig skadd. Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent. I slutten av mars skjedde det også en ulykke ikke langt unna.

– Vi ønsker 60-sone og fotgjengerovergang her ved avkjøringen til skolen. Det er mange som krysser vegen, og det er busstopp på begge sider av vegen, forteller Gunnar Hoel.

Avslag

May-Britt Skorgevik sendte sitt første brev til Vegvesenet i 2003, men fikk både da og i 2007 avslag om fartsreduksjon. Grunnen var lite randbebyggelse tett inntil fylkesveien, relativt få direkte avkjørsler og at det er langsgående sikringstiltak i form av gang- og sykkelvei. Avslaget i 2007 kunne ikke påklages.

De to lokalpolitikerne mener at situasjonen har endret seg vesentlig etter dette, både med økt trafikk, men også større aktivitet siden det er en mye brukt badeplass og bane for sandvolleyball nedenfor vegen.

I tillegg har tungtransporten økt, særlig etter at bomstasjonen forsvant.

– Vi håper at det ikke må skje flere ulykker før fartsgrensen blir redusert, sier de to, og legger til at foreldre er redde for å sende barna sine langs vegen.

Håkon Strand (FpU) frontet samme budskap i Sunnmørsposten i slutten av mars.

– Jeg kan ikke se ulemper ved å sette ned grensen til 60-sone. Kun fordeler, sier Gunnar Hoel.

Bussjåfør: – På tide å sette ned fartsgrensa

Slitt asfalt

Det er et par kilometer fra Kverve til rundkjøringen. Enkelte steder er hjulsporene dype og asfalten slitt. Ifølge et kart fra Statens vegvesen har det skjedd relativt få svært alvorlige ulykker akkurat her, men det har vært flere med lettere skade.

Hoel og Skorgevik satser på at samferdselsutvalget i fylket vil vurdere saka, og at Ålesund kommune kontakter Vegvesenet for å få satt ned fartsgrensen.

To personer ble alvorlig skadd etter en frontkollisjon på fylkesvei 107 øst for Kverve torsdag. Dette er noen få hundre meter fra stedet hvor det var en annen ulykke i mars. Foto: Morten Hjertø
<strong>Løp:</strong> Ei ung jente krysset vegen løpende mens Sunnmørsposten var på stedet.