I mars ble en mann i 50-årene pågrepet av politiet, siktet for å ha blottet seg for barn i og rundt Ålesund ved tre tilfeller. Mannen ble knyttet til episoder ved Emblem, Volsdalen og Åse skole, men politiet har jobbet med å knytte ham til konkrete episoder over flere år.

Nå er siktelsen utvidet til 18 straffbare forhold, melder TV 2. Den mest alvorlige siktelsen gjelder et tilfelle av voldtekt.

– Noen av barna har fortalt mer i dommeravhør enn de har gjort hjemme. De kan kanskje være flaue over det de har opplevd og tør ikke fortelle alt til foreldrene. I den forbindelse ber vi om hjelp fra skoler og barnehager som best vet hvordan vårt ønske om tips kan formidles til barn og foreldre på en ryddig og klok måte, sier politiadvokat Cathrin Remøy i Sunnmøre politidistrikt til tv2.no.

Hun tror mye etterforsking gjenstår, og har innledet samarbeid med andre politidistrikt.

Sitter fengslet

I mars ble mannen varetektsfengslet.

– Gjentakelses- og bevisforspillelsesfare er bakgrunnen for fengslingsbegjæringen, sa politiadvokat Remøy til Sunnmørsposten den gang. Nylig fikk politiet medhold i forlenget varetektsfengsling.

Advokat Mari Vik-Slettvoll er forsvarer for den siktede. Hun sier til tv2.no at mannen har erkjent deler av siktelsen, men ikke voldtektsanklagen.

Roser politiet

Rektor Ragnhild Skodje ved Volsdalen skole roser politiet.

- De reagerte raskt da vi anmeldte blotting like ved vår skole. Mannen ble pågrepet samme ettermiddag, og politiet ga oss god informasjon, sier Skodje til smp.no.

Blotte-episoden ved Volsdalen skole skjedde 23.mars i år. Da hadde mannen tidligere blitt observert ved Solevåg skole, Emblem skole og Åse skole.

- Vi har grunn til å tro at mannen har blottet seg en rekke ganger i løpet en en lengre periode, sier politiadvokat Cathrin Remøy til smp.no.

Hun omtaler saken som omfattende.

- Vi har flere avhør som skal gjennomføres og vi har vært i kontakt med flere politidistrikt.