Russen beklager pingvin-tjuveri

Russepresidentene  i Ålesund beklager sterkt det som har skjedd med pingvinene ved akvariet.

Stjålne pingviner Russen beklager at enkelte har ødelagt for de mange. Fra venstre: Kristoffer Ryste (russepresident Ålesund vgs.), Martine Smørdal (russepresident Akademiet), Nina Kristine Eidsvik, (visepresident Ålesund vgs.), Lars Standal Sørnes (Russepresident Fagerlia), Johanne Jacobsen (russepresident Borgund vgs.), og Veronica Hagala (visepresident Akademiet)  Foto: JOHAN BEHRENTZ

Ålesund og omland

– Vi beklager overfor akvariet at russ har gjort dette. Dessverre er det noen få som har ødelagt for de mange, sier representanter for russen til smp.no. 

Som følge av hendelsen har de oppfordret sine russevenner om ikke å drikke offentlig i kveld og holde seg borte fra Tueneset.

– Vi hadde planlagt å møtes der. Nå oppfordrer vi russen til å holde seg borte, sier russepresidentene for Fagerlia vg. skole, Akademiet og Ålesund vg. skole.

LES OGSÅ: Frykter for livet til bortførte pingviner

LES OGSÅ: Politiet bekrefter at russ har vært inne i området

LES OGSÅ: Pingvinene er utrydningstruet

Ifølge representantene for russen har de fått mange gode tilbakemeldinger om at de generelt har oppført seg fint til nå i russetida. Det vil de fortsette med.

– Dessverre er det sju som har ødelagt for 800 russ. Vi oppfordrer de som har gjort dette om å melde seg, sier russepresidentene.

Ved 01-tiden natt til fredag har pingvinene fortsatt ikke kommet til rette.