Seint torsdag kveld og natt til fredag pågikk det en leiteaksjon ved Atlanterhavsparken i Ålesund etter at tre pingvinkyllinger ble stjålet i løpet av natt til torsdag.

Både ledelsen ved akvariet og politiet har bekreftet at sju voksne personer er sett inne på området. Ifølge daglig leder Tor Erik Standal var dette russ.

Fikk konkrete tips

Ifølge driftsleder Rune Veiseth kom det torsdag kveld konkrete tips om at pingvinene i løpet av ettermiddagen hadde blitt satt ut igjen i terrenget ved Tueneset.

Om lag 15-20 russ deltok i leiteaksjonen i tillegg til folk fra dyregruppa Kelly's håp.

Ukjent for politiet

– Jeg vil ikke si noe om hva som har kommet fram i avhør, men det er ingen som har erkjent noe skyld. Opplysningene du sitter med er helt ukjent for meg, sa operasjonsleder John Kåre Flo ved Sunnmøre politidistrikt til smp.no seint i går kveld.

Dagbladet skriver fredag morgen at noen har tilstått i saken, men dette er ikke noe daglig leder Tor Erik Standal kan bekrefte.

– Det verserer en masse rykter, men vi har ikke hørt noe som helst nytt fra politiet, sier daglig leder Standal klokka 08.15, fredag morgen.

Han synes det er vanskelig å forholde seg til all informasjonen som går gjennom mellomledd i saken.

– De tre pingvinkyllingene er fortsatt savnet, sier Standal til smp.no.

Flere russ var inne til avhør torsdag kveld.

Operasjonsleder Arild Reite sier klokka 08.28 at det er ukjent for ham at noen eventuelt skal ha tilstått.

– Jeg har ikke fått den type informasjon etter at jeg kom på jobb, sier Reite til smp.no.

Ifølge operasjonslederen vil etterforskningen fortsette utover fredag.

Leiteaksjon

Wenche Ystenes fra Kellys Håp, som er en frivillig organisasjon for ettersøkning av dyr, fortalte til Sunnmørsposten torsdag kveld at de har hatt ei større gruppe ved Atlanterhavsparken.– Leitinga foregår utenfor gjerdet til Atlanterhavsparken. Innenfor er det finsøkt, sa hun like etter å ha kommet hjem ved 23.30-tida. Fortsatt var det da fire-fem personer fra gruppa som var ute og leitet i tillegg til akvariets egne folk.– Det kom sju åtte russejenter som ville leite etter at russen hadde oppfordret sine folk til å være med. Leitinga foregår ved parkeringsplassen om opp mot SIF-bana, sa Wenche Ystenes.

Tre pingvin-kyllinger og ett egg ble stjålet fra Atlanterhavsparken natt til torsdag. Foto: ATLANTERHAVSPARKEN
Smp.no sendte direkte fra leiteaksjonen ved Atlanterhavsparken.