Torsdag gikk den årlige Sommerfesten av stabelen i kafeteriaen til Sunnmøre Museum.

- Det var fullt hus og stor stemning når musikantene i Ålesunds Veterankorps dro i gang festen med sine  feiende marsjer. Dirigent Kjell Lande var som alltid stødig med dirigentstokken, forteller Ole Marius Ringdal fra arrangørene Nørvasundklubben.

Kafeteriaen var fylt til randen av feststemte gutter og jenter fra klubb Kontakt hvor medlemmene har ulike funksjonshemminger.

Dirigerte

Vel 140 medlemmer med støttekontakter var møtt frem.

- Og kveldens høydepunkt er som alltid når de selv får løfte dirigentstokken foran korpset og dra i gang sin marsj. For deretter å kunne vende seg mot et jublende publikum og motta sin velfortjente applaus. I år var det fem nye dirigenter som ville prøve seg og gjett om de bestod prøven. Utrolig bra, forteller Ringdal.

Men som alltid ville jo de «faste» dirigentene få prøve seg i dirigentrollen og veterankorpset gjorde som alltid en flott innsats.

- De er jo blitt utrolig bra. Nørvasundklubben som arranger sommerfesten er utrolig takknemlig for at korpset  også i år ville gi sitt bidrag til Klubb Kontakt, støttekontakter og foreldre.

Pølser og is

Erling Blengsli og Bjarne Torset ledet festen og hadde også lagt inn en musikalsk gjetteleik.

Med flotte premier, t-skjorter og AaFK-skjerf. Vi må ikke glemme at deltagerne fikk kose seg med pølser, brus og is . Skal love at pølsene gikk ned på høykant og da deltagerne takket for seg var det bare store smil å se, også fra veterankorpset og arrangør Nørvasundklubben som synes det er kjekt å kunne gi et lite bidrag til å skape glede for andre, sier Ringdal.

Kristian Fylling koste seg skikkelig i Gavla.