Ei uke før Slinningsbålet skulle tennes kom bålsjefene, Alexander Heen, Yngve Osvold og Simon Rønnberg Eiken med en bønn om hjelp. Det var nemlig dårlig med både frivillige og motivasjon. Det så ut til å hjelpe, for den siste uka har de vært omtrent femten som har jobbet med bålet hver dag.

– Nå ser det faktisk ganske bra ut. Bålet er på en 27-28 meter, og vi regner med at det skal ende opp på rundt en 33 meter, sier Eiken som nå gleder seg til å bli ferdig med bygginga.

Se web-tv lørdag kveld: Slinningsbålet direkte på smp.no

Flere har meldt seg

Den siste uka har det vært betydelig flere som har meldt seg til byggingen, og omtrent 30 personer hjelper til i kveld og utover natta.

Se timelapse av fjorårets bål til høgre for artikkelen (under på mobil)

– Vi har vært litt i media, og også vært flinke til å bruke Facebook for å få tak i flere folk, sier Heen, som i likhet med de andre bålsjefene ser fram til å fullføre bålet.

Gleder seg til å feire

– Det skal bli veldig deilig å bli ferdig. Det har vært slitsomt, men også veldig gøy å få være en del av dette. Jeg har sett på tenningen av Slinningsbålet siden jeg var liten, og det er veldig spesielt å ha vært med å bygge det selv, sier Heen som ikke vil la nattas arbeid hindre han fra å feire.

Se web-tv lørdag kveld: Slinningsbålet direkte på smp.no