Kan bli ny skutefest snart

Med et estimat av besøkstallet på 200.000 kan leder for Tall Ships Races Ålesund, Albert Gjørtz, si seg fornøyd med årets arrangement, men det er ikke sikkert vi må vente lenge på neste skutefest.

Allerede i 2022 kan skutefesten være tilbake igjen i Ålesund ifølge leder for Tall Ships Races Ålesund, Albert Gjørtz.  Foto: Eskild Flydal

De frivillige er fantastiske representanter for Ålesund, Sunnmøre og Norge– De frivillige er fantastiske representanter for Ålesund, Sunnmøre og Norge

Ålesund og omland

– Det har vært helt fortreffelig. Folk er fornøyde og vi har allerede fått en utfordring om å søke om å få Tall Ships Races til Ålesund allerede i 2022 igjen. Da må vi søke i 2019, sier han til Sunnmørsposten.


Håper på ny skutefest

«Wyvern av Aalesund» framme i Bergen

I går ettermiddag var han og mange frivillige i gang med å rydde opp etter årets skutefest. Også frivillighetssjef, Øyvind Vebenstad, har bare lovord å komme med i ettertid av Tall Ships Races.– Det har gått veldig bra. Jeg er stolt over den innsatsen og jobben de frivillige har lagt ned under arrangementet. De er fantastiske representanter for Ålsund, Sunnmøre og faktisk hele Norge, sier han.

Ren by.

Også byens befolkning har satt pris på innsatsen til de frivillige, som har vært oppe klokka 04.30 hver morgen for å rydde gatene.

– De som bor i byen har sagt at det burde være Tall Ships hver dag for de har aldri sett byen så ren og ryddig, sier han. Wenke Gjørtz, ansvarlig for den kulturelle delen av arrangementet, er klar på at dette ikke hadde vært mulig å gjennomføre uten de frivillige. Hun ble også overrasket over hvor stort oppmøte det var på arrangementets siste konsert lørdag kveld, med Vassendgutane.– Jeg har ikke tall på hvor mange som var innom, men det var over all forventning. Jeg hadde ikke trodd at så mange skulle ta turen til den siste konserten, sier hun.

Trafikk.

Når det gjelder trafikken kan sikkerhetssjef Frode Haugen meddele at både kommunen, frivillige og de selv har jobbet hardt hele søndagen for å få åpnet gatene og fjerne skiltingen.

– Vi har holdt på i hele dag med åpning av gatene, og i løpet av kvelden vil trafikkavviklingen være tilnærmet normal igjen. Det er fortsatt en del plattinger i Brosundet som vil ta litt tid å få vekk, men både i Sjøgata, Korsegata og de fleste gatene i sentrum skal det nå være ryddet og åpnet igjen, fortalte han søndag.