Huldredans i høljregnet

Det gikk hett for seg sjøl om regnet øste ned under sommerfesten som ble arrangert i Tusenårsparken ved Jentekolonien på Skodje lørdag.
Ålesund og omland

– Vi håper sommerfesten kan bli en tradisjon å se fram til. Det er en unik mulighet til å oppleve kulturinnslag fra Skodje kommune, forteller president Jon Arne Torset i Lions Club Skodje, som arrangerte sommerfesten i helga.

– Vi er ikke like heldige med været som vi var da vi fikk nydelig sommervær for to år siden. Men når sant skal sies, så har paraplyer, partytelt og presenning over amfiet gjort regnet ubetydelig i forhold til den kulturelle gleden vi opplever her i dag.

Lokal innslag

Sommerfesten begynte med innslag fra kulturskole, lokale band, sang og moro. Alt fra sjarmerende unge musikere klimprende på pianoet til kjente irske folkeviser med tilhørende klapping. Stemningsfullt og ekte ble det også når pianostykket Regndråpepreludium av Chopin ble spilt, ironisk nok akkompagnert av tromlende regndråper på teltets tak.

Anne Knutsdotter

I Tusenårsparken var gården Uren Luren bygget opp, og dagens hovedattraksjon Skøye Teaterlags fremføring av Anne Knutsdotter ble en braksuksess. Et selvskrevet skuespill med utgangspunkt i vår rike folkevisetradisjon ble fremført på fortreffelig vis, krydret med en god porsjon humor og kjente folkeviser. Kampen om Anne Knutsdotters hjerte utspilles mellom den selvsikre Håvard Hedde og den lidenskapelige Per Spelemann. Teaterstykket er tidligere fremført under reåpningen av Fagerheim for noen år siden, og skuespillerne var svært glade for å få spille det igjen. Den unike utescenen i parken og de spesialagde kulissene passet ypperlig til forestillingen, og ga den en helt spesiell ramme.

Utradisjonelt

Lokale navn og en god blanding av forskjellige folketradisjoner blir satt sammen til en spennende historie, hvor det hele etter hvert får en morsom vending. Etter et heidundrende utdrikningslag med seterdans og forførende huldre, vinner til slutt Per Spelemann jenta fra hennes egentlige forlovede Håvard. Likevel er alle glade, og stemmer i med den velkjente sangen om spelemannen Per. «Han byttet bort fela, fikk Anne igjen».