Fikk seks i alle fag

Arnstein Vestre (18) fra Ålesund går ut fra Spjelkavik videregående skole med 24 seksere av 24 mulige karakterer på vitnemålet.
Ålesund og omland

Det er ikke ofte elever står igjen med utelukkende seksere på vitnemålet etter tre år på videregående skole.

- Jeg har aldri opplevd det i mine mange år ved skolen, sier rektor Sindre Engen ved Spjelkavik videregående skole til Sunnmørsposten.

- Det var aldri noe mål å få kun seksere, sier eleven Arnstein Vestre selv.

Godt læringsmiljø
Vestre sier hardt og målbevisst arbeid ligger bak de gode karakterene.

– Målet var å gjøre det best mulig i alle fag. Jeg har tatt skolearbeidet seriøst, men viktigst er kanskje det gode læringsmiljøet vi har hatt på skolen, både blant lærere og elever.

- Trikset er å arbeide hardt, men ha det gøy, mener 18-åringen som dro rett fra russefeiring og eksamener til siviltjeneste hos Natur og Ungdom i Oslo.

Aktiv på fritida
I tillegg til skolearbeid har Vestre brukt mye av fritiden i organisasjonen Natur og Ungdom, samt dyrke hobbyene musikk og svømming.

– Hva skal du bruke toppkarakterene til?

– Jeg vet ikke helt. Kanskje noe innen realfag. Jeg liker forskning og jeg liker å lære bort, men vi får se. Jeg skal bruke dette året i siviltjeneste til å tenke på det.

– Kanskje det blir studier i Paris neste år, undrer han.

Ikke sikker
– Hvilken sekser satt lengst inne?

- Uten tvil gymnastikk. Jeg liker sport, men er ingen atlet. Jeg har gjort det greit på fysiske tester og valgte svømming som prosjektoppgave. Det tror jeg reddet meg, men jeg var langt fra sikker på toppkarakter i det faget. Jeg synes også nynorsk var vanskelig, sier Vestre.

Høyt nivå
Ifølge rektor har fire av sekserne kommet ved eksamensbordet.

– Det viser at elevens nivå er høyt, også i landsmålestokk.

Han avslører at skolen har brukt eleven som hjelpelærer i løpet av det siste skoleåret.

– Han er absolutt ingen skolenerd. Han er utadvendt og aktiv, og har gode evner til å lære fra seg. Det har vi benyttet oss av ved flere anledninger, sier Engen.