- Fjordman gis martyr-status

Frilansjournalist Øyvind Strømmen mener høgreekstreme bloggere forsøker å gi Peder Nøstvold Jensen martyr-status.
Ålesund og omland

Den anti-islamske bloggeren Peder Nøstvold Jensen har uttalt at han vil holde en lav profil i tida framover.

- Han blir forsøkt gjort til en martyr av andre høgreekstreme bloggere. De sammenligner dagens myndigheter med nazistene, og kritiserer behandlingen Peder Nøstvold Jensen har fått, sier frilansjournalist Øyvind Strømmen, som har fulgt de høgreekstreme miljøene på nett tett i flere år.

Under jorden

Etter at navnet hans ble gjort kjent i VG uttalte Peder Nøstvold Jensen at han ville slutte å blogge under pseudonymet Fjordman. Men han brøt raskt bloggtausheten.

- Rett etter avhøret hos politiet skrev han et nytt blogginnlegg. Der klagde han blant annet på at leiligheten hans ble ransaket av politiet, sier Strømmen.

Les mer: Fjordman brøt bloggtausheten

Øyvind Strømmen forteller at Nøstvold Jensen har vært blant de mest populære anti-islamske bloggere i Europa.

- Han sto svært høgt på den anti-islamske blogghimmelen. Fjordman var helt sentral i miljøet, sier Strømmen.

Nordmenn sentralt

Flere nordmenn er sentrale i den europeiske anti-islamske "blogg-eliten".

- Noe som er interessant med "The Observer" er at han tidligere har advart mot internettradikalisering ikke bare blant muslimer, men også på høgresida, sier Strømmen.

Les mer: Fra bloggosfæren med hat

Tidligere har Øyvind Strømmen påpekt at både Anders Behring Breivik og muslimske ekstremister er utsatt for internettradikalisering. Deres virkelighetsoppfatninger blir forsterket på nettsider der alternative røster ikke blir hørt.

- Nettaviser tråles for alt som kan tolkes negativt om islam. Denne infoen blir gjentatt og gjentatt. Alle på nettsida er enige, og dette får en forsterkende effekt. Brukerne av nettsidene blir mer og mer radikale, sier Strømmen.