Tømmerdal-sangen på plate

Bare Egil Band synger sin egenkomponerte sang om Ålesunds ordfører Bjørn Tømmerdal på sin nye plate.

  Foto: Stig Vågnes

  Foto: PH

Ålesund og omland

Låt nummer tre på Bare Egil Bands nye plate handler om Ålesunds ordfører, Bjørn Tømmerdal.

- Jeg tror sunnmørsværet har holdt huden hans frisk og smidig. Litt sjøsprøyt, noen regnbyger og lavt skydekke gjør at folk lever lengre, forklarer komikeren og musikeren Bare Egil til smp.no.

I sangen «Bjørn Bjørn Tømmerdal» får vi vite at ordføreren slukket bybrannen i 1904 med sin «egen urin» før han innførte Jugendstilen og sprengte fuglefjellet. Da kan du forstå at han allerede har rukket å bli «nesten 200 år».

Hør sangen selv

Denne versjonen av sangen er fra 2010. Fredag 19. august ble en utvidet studioinnspilt versjon gitt ut på Bare Egil Bands nye plate «Norge på kryss og tvers, Vol 1. - Lokal vinkling».

groove.no Rastløs #3 - Bare Egil Band from groove.no on Vimeo.Bare Egil heter egentlig Egil Hegerberg. Han har vært nominert til Spellemannsprisen to ganger.

"Bjørn Bjørn" smigra

Ordfører Bjørn Tømmerdal ble smigret da Bare Egil laget en sang om ham.

- Jeg har hørt både bedre og verre musikk. Kvaliteten på sangen er ikke like god som hos mine helter, James Taylor og Bruce Springsteen, mener Tømmerdal.

Bjørn Tømmerdal skal likevel kjøpe den nye plata.

- Jeg er jo litt smigra. Og i disse valgkamptider er vel all PR god PR, ler ordføreren.

Fornøgd med låta

Bare Egil Band, som er et enmannsband, prøver å lage en ny sang på hver ny konsert på sin turne i Norge.

- Jeg er ganske fornøgd med låta om Bjørn Tømmerdal. Teksten er litt plump, men melodien er nydelig, sier Bare Egil.

Et dataprogram hjelper ham å finne ideer. Der er det lagt inn 60 - 70 temaer. Den 25. august skal han til Åndalsnes med en ny sang i bagasjen, men da kan det også være at han synger om Tømmerdal igjen.

- Navnene Åndalsnes og Ålesund ligner jo litt på hverandre. Jeg kommer nok til å misforstå hvor jeg er med vilje, sier artisten.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Ålesund og omland