Flyr til Spania

Fra 5. november begynner Norwegian med direkteflyvninger mellom Ålesund og Alicante.

Mange ønsker å unngå Gardermoen.

Daniel Skjeldam
Ålesund og omland

– Vi kommer til å fly på lørdager gjennom hele vinteren og videre utover sommeren, opplyser kommersiell direktør Daniel Skjeldam.

Fem ruter.

– Da får vi totalt fem ruter fra Ålesund: til Oslo, Trondheim, Bergen, London og nå altså Alicante, påpeker han. Avgang fra Ålesund blir tidlig ettermiddag, klokka 15.20. Og ankomst fra Alicante til Ålesund blir klokka 14.45. Flyturen tar i overkant av fire timer.

– Hva er bakgrunnen for at dere nå setter opp denne direkteruta?

– Vi har hatt god etterspørsel på Londonruta. Å kunne tilby flere ruter for passasjerer som reiser fra Ålesund er noe vi har sett på lenge. Alicante er et område der mange sunnmøringer, romsdalinger og nordmøringer har feriehus. De flyr i dag via Oslo. Nå kan de altså fly direkte til Alicante. Det var et naturlig valg, sier Skjeldam.

Tur retur.

Mens Londonruta både tar seg av ferierende passasjerer fra hele Møre og Romsdal, er tanken også at den skal gi turisme i retur.

Direkteruta til Alicante vil derimot handle om å frakte ferierende fra Møre og Romsdal tur retur Alicante.

– Hvis noen har booket reise til Alicante via Oslo, kan de komme til oss og vi skal se om det er mulig å få booke om, sier Skjeldam.

Unngår Gardermoen.

– Det er billigere for alle parter å droppe mellomlanding i Oslo?

– Ja, mellomlanding koster mye. Vi vet av erfaring at mange ønsker å unngå Gardermoen. Det blir mindre stressende, sier Skjeldam og lover spesielt lave priser siden de nå starter ny rute.

Salgsstart er torsdag.

– Mange har erfart at det ikke alltid er like lett å få tak i de annonserte lave prisene?

– Jo, men vi legger ut mange, lover Daniel Skjeldam. inger otterlei iosmp.no