NMK vil bygge ut videre på Nørve

Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK) har planene klare for et byggetrinn nummer to i den vestre delen av tomta på Nørve.
Ålesund og omland

Det er utarbeidet reguleringsplan, og den ble overlevert til Ålesund kommune i dag, mandag. Helt i starten av formannskapsmøtet, som begynte klokka 13, ble også ålesundspolitikerne orientert om planene.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Hele 90 prosent av arealet i det første byggetrinnet er nå leid ut. Det andre byggetrinnet blir ikke i like stor grad som det første knyttet opp mot maritim sektor. Der er mer snakk om høgskoleformål.

Det er ennå usikkert hva som skal inn i det andre byggetrinnet. Både energi- og miljøsenter og et vitensenter har vært nevnt. Dette er fortsatt aktuelt, men ingen ting er ennå bestemt.

Tar man med begge byggetrinnene til Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK) på Nørve, vil man komme opp i en samlet investering på rundt en milliard kroner. Dette er den største satsingen på dette feltet noen gang på Sunnmøre.

Styreleder Leif-Arne Langøy i NMK Eiendom sier han både har tro på at man skal klare å skaffe leietakere og at det andre byggesteg lar seg finansiere.

- Men det vil bli en utbygging over flere etapper, sier han.

Les mer om saka i papirutgaven, tirsdag.