Nominert til beste akvarium i Norden

Atlanterhavsparken er nominert i klassen beste akvarium i Norden.

Arkivfoto. Tor Erik Standal (t.h.) og ordfører Bjørn Tømmerdal mater pingvinene. 

Ålesund og omland

Det er en Sverige-basert nettside som inviterer til avstemning over feriemål i Norden. Nettsiden barnsemester.se har både informasjon om og annonser for feriemål for barnefamilier. De presenterer også Atlanterhavsparken, et av de største saltvannsakvariene i Norden.

Mest svensk

- De fleste brukerne av nettsiden er svenske. Og det er flere dansker enn det er nordmenn som besøker nettsiden og er medlem, sier Kristina Wallin i barnsemester.se til smp.no.

De fleste feriemål som er nominert er også attraksjoner i Sverige, og da særlig i Sør-Sverige. Wallins kollega Jenny Forsberg forteller at nettsiden har 30.000 unike besøkere i uka og 60.000 medlemmer.

- Ut fra både vår generelle oppfatning av dere, og hva vi har fått høre fra våre medlemmer og besøkende, har vi nominert dere, skriver Forsberg i en e-post.

Andre gang

Dette er fjerde året at utenlandske feriemål er med i avstemningen. Atlanterhavsparken ble nominert også i 2010, og kom da på andreplass.

Daglig leder Tor Erik Standal i Atlanterhavsparken synes sjølsagt dette er gledelig.

- Dette er veldig positivt, ikke bare for oss men for hele regionen vår. Dette vil vi benytte oss av til beste for alle, sier Standal.

Se også: Boaen i Atlanterhavsparken overraska med 19 små

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no