– Så langt er det en samlet oppfatning om at det er en uønsket situasjon på Volsdalsberga, sier ordfører Bjørn Tømmerdal (H) til Sunnmørsposten.

En ny romfamilie slo seg nylig ned på Volsdalsberga. Nå bor det ti mennesker fordelt på tre familier i leiren.

– Uverdige forhold

Sunnmørsposten skrev lørdag 6. juli om nabo og styreformann Sigurd Dybvik, som mente kommunen måtte på banen og bedre de sanitære forholdene. Dybvik sa at romfolket bor under kummerlige og uverdige forhold. Han var i tillegg bekymret for at det brukes åpen ild i leiren.

– Skogen har store lerketrær. Begynner det å brenne, kan det lett spre seg til blokken, sa Dybvik.

Innkalte til møte

Ordfører Tømmerdal tok derfor initiativ til et møte for å avklare situasjonen.

– Vi har diskutert ulike problemstillinger knyttet til leiren. Vi må gjøre noen vurderinger før vi kan gi endelig svar på hva vi foretar oss, sier Tømmerdal.

Representanter fra brannvesenet og ulike kommunale avdelinger deltok på møtet, sammen med den politiske ledelsen.

Antyder fjerning

På møtet kom det fram at det er enighet om at situasjonen er uakseptabel med tanke på sanitære forhold, renovasjon, og at romfolket ikke kan ta seg til rette på kommunal grunn.

– Friluftsloven sier klart at det ikke er lov å slå opp telt på annen manns eiendom.

– Hva er alternativene?

– Når jeg sier at det er en uønsket situasjon, så er alternativet at leiren skal avvikles og fjernes fortest mulig, sier Tømmerdal.

– Hvor skal de gjøre av seg?

– Vi har ikke svar på hvor romfolket skal gjøre av seg, og det ønsker jeg heller ikke å kommentere. Kommunen har ikke ansvar for boforholdene, men for hva som foregår på kommunal grunn.

– Vi vil snart ta en endelig avgjørelse, opplyser Tømmerdal.

Romfolket selv uttalte i saken 6. juli at de trives i skogholtet, og at de håper de ikke skaper noen problemer med å bo der.

Følg smp.no på Facebook