Luftige svev i Brosundet

Big Jump-konkurransen er alltid en spennende hendelse under Båtfestivalen. Publikum ble vitne til nakenhopp og spektakulære triks, og en ivrig tilskuer hoppet frivillig i vannet.
Ålesund og omland

Se bildeserie over

Lørdag var det finale i den populære Big Jump-konkurransen i Brosundet. På tross av dystre værutsikter tidligere på dagen, var det opphold og relativt fint vær da finalen gikk av stabelen klokka 15. Rundt hele Brosundet var det stappfullt av folk, det er tydelig at dette var en hendelse sunnmøringene ikke ville gå glipp av.

Snowboard

I konkurransen bedømmes det for vanskelighetsgrad av triks, samt landing og publikumsfaktor, altså hvor mye utøverne klarer å imponere publikum. Som beste lokale plassering gikk fjerdeplassen til Kjell-Christian Krohn Dale. Han var den eneste under finalen som stilte på snowboard.

– Jeg var med i fjor også, forteller 22-åringen fra Ålesund, og nevner at han endte på samme plass da.

– Det er utrolig skummelt å sette utfor ned bakken, men når jeg først er i lufta er det bare morsomt, sier han.

Populært

I tillegg til spektakulære triks, ble publikum også vitne til nakenhet. To av deltakerne hoppet nemlig splitter nakne for å høste poeng fra publikum.

I tillegg ble det utlovet en fleecejakke til den første av publikum som frivillig tok seg et bad i Brosundet. Denne gikk til en sporty gutt fra Oslo, som tok av seg skoene, løp ut på brygga og stupte i vannet uten å nøle.

Det er tydelig at Big Jump-konkurransen er en av de mest populære hendelsene under Båtfestivalen. Vesle Johanne på fire år husket godt at hun så konkurransen også i fjor. Sammen med hennes sju år gamle bror Benjamin, og foreldrene Marthe Tafjord Jansen og Pål Andal Jansen, hadde familien tatt seg turen til Brosundet for å følge med på den spennende konkurransen.

– De er kjempeflinke. Jeg skulle ønske jeg også kunne være med, forteller Benjamin.

Se også: Bilder fra båtfestivalen