Bil på sjøen i Ålesund

To kvinner er brakt til sjukehus etter at en bil havnet på sjøen i Ålesund seint fredag kveld.

To kvinner reddet opp av sjøen etter at en bil havnet på sjøen ved Sunnmøre Museum fredag kveld.

Bilen ligger nå delvis i sjøen, utenfor kaia ved Sunnmøre museum.  Foto: Stig Vågnes

Nødetatene på plass ved kaia hvor bilen havnet i sjøen.  Foto: Stig Vågnes

Nødetatene på plass ved ulykkesstedet.  Foto: Stig Vågnes

Ålesund og omland

Ulykka skjedde ved den private kaia til Sunnmøre Museum ved Nørvasundet. Nødetatene rykket ut til stedet etter at politiet fikk melding om hendelsen klokka 23.38. Ifølge politiet var det en ung mann som meldte at en bil hadde havnet i sjøen.

Kvinnene skal ikke ha vært ved bevissthet da de ble brakt opp av vannet, og ambulansepersonell drev førstehjelp på stedet.

Begge personene er brakt til sjukehus, opplyser operasjonsleder Johan Arnt Overøye ved Sunnmøre politidistrikt til smp.no like etter midnatt.

Hoppet i sjøen

Operasjonslederen forteller om noen svært hektiske minutter etter at de fikk inn meldingen om at en bil hadde kjørt utfor kaia i uværet i Ålesund.

– Første patrulje var på stedet klokka 23.42. De opplyste at det var folk i bilen, og at bilen tok inn vann.

En redningsmann fra luftambulansebasen ved Ålesund sjukehus hoppet ut i vatnet og reddet ut den første kvinna. Da han hoppet ut igjen for å få opp den andre kvinna, fikk han hjelp av redningsdykkere, opplyser Ålesund sjukehus til smp.no.

- Det var en veldig godt gjennomført redningsaksjon.

Ifølge politiet hoppet også en av tjenestemennene i sjøen.

- Jeg snakket så vidt med ham, og jeg forstår det slik at han hoppet oppå biltaket, men bilen sank veldig fort. Brannvesenets redningsdykkere kom til stedet med en gang, og hoppet i sjøen. Klokka 23.44 var kvinnene oppe av sjøen, sier Overøye.

Dykkerne fra brannvesenet søkte i sjøen i tilfelle flere personer hadde havnet i vannet, men det viste seg raskt at det bare var de to kvinnene som hadde vært i bilen.

Livstruende skadet

AMK-sentralen ved Ålesund sjukehjus opplyser til smp.no at de har fått inn to kvinner, begge i 50-årene.

- Skadene er livstruenede. Skadesituasjonen er uavklart. Begge er til undersøkelse, opplyser AMK til smp.no klokka 01.10.

Oppdatering 15.30:

Helse Møre og Romsdal melder lørdag at den ene kvinnen har lettere skader, og kan trolig skrives ut i løpet av dagen. Tilstanden til den andre kvinnen har stabilisert seg i løpet av natta, men er fortsatt uavklart.

Politiet har foreløpig ingen opplysninger om hvordan ulykken skjedde.

Bilen ble tatt opp av sjøen litt før klokka 14 lørdag.