En mann fra Ålesund mister retten tilå ha tre samuraisverd og en rekke kniver.

I tillegg inndras en kniv med ørn oghakekors på håndtaket, en bajonett med hakekors og slire, en bajonett medhakekors, slire og lenge, og ett sverd med hakekors og slire.

Det kommer fram i en dom fra Sunnmøretingrett.

Truende meldinger

«Bare vent din lille Jøde tamp! Dukozer deg i (stedsnavn, journ. anm.) med den stygge dama di og den store magendin. Tror du jeg har glemt hva du har gjort. Jeg skal skade deg alvorlig.Stemmene i hodet sier at jeg må drepe deg, jeg vet ADR din i (stedsnavn, journ.anm.). Jeg tar taxi dit og står utenfor til du kommer ut».

Denne tekstmeldingen sendte mannen i30-årene 14. juli i år til en annen person. Mannen har blitt anmeldt flereganger for trusler, og sendte senere samme dag ytterligere to meldinger tilsamme person. Den siste meldingen inneholdt også trussel om å ødelegge livettil vedkommende, ifølge dommen.

- Skal «døda» deg

En bekjent av tiltalte skal også hablitt utsatt for trusler både på internett og på SMS.

«Vi skal døda deg» og «Jeg hører dusnakker dritt om meg!! (…) Jeg kommer snart opp og hugger opp døra di med øksog knuser leiligheten din!!» skal mannen ha sendt til en annen person 13.oktober i år.

- Basert på de gjentatte alvorligetrusler tiltalte har fremsatt, finner retten at det er en konkret ognærliggende fare for at dersom han får beslaget utlevert, vil benytte det somredskap under voldelige handlinger. Alle gjenstandene er skarpe og godt egnettil å påføre andre skade, heter det i dommen.

Den tiltalte mannen viste til at hanikke tidligere er dømt for vold. Han hevder at det kun er få tilfeller der hanikke har fått medisin at han har blitt truende.

Får kick av samlingen

I retten ba han om å få utlevert debeslaglagte våpnene fordi de har affeksjonsverdi og fordi han får adrenalinkickav samlingen.

Mannens forsvarer la ned påstand omfrifinnelse.

På grunn av «gjenstandenes art» ogfare for straffbare handlinger mistet mannen retten til å ha gjenstandene imedhold av straffeloven §37 b.