GODØY (smp.no) En rekke frivillige har meldt seg for å delta i søket etter den savnede mannen på Godøy. Flere smp.no møtte torsdag var kritiske til at de ikke fikk slippe til i terrenget tidligere.

– Vi føler med de pårørende og synes det er trassig at vi ikke har fått komme i gang, forteller Lillian Iversen til smp.no ved 10.30-tida.

Iversen har vært i kontakt med datteren til den savnede siden onsdag kveld, og har samlet en gjeng hvor flere er lommekjent i terrenget.

Noen av de frivillige kom allerede ved sju-tida torsdag morgen, men måtte vente med å få delta i letingen. Iversen forteller at de er frustrerte etter å ha ventet i flere timer uten informasjon.

Må ha konkrete oppgaver

– Vi sender ikke inn folk i området uten at vi har konkrete oppgaver til dem, påpeker innsatsleder Olav Ramnefjell.

Ulendt og krevende terreng, kombinert med at politiet vil ha full oversikt over hvem som befinner seg i søkeområdet, legger grunnlaget for hvordan søket organiseres.

Lokalkjente frivillige blir i finsøket satt sammen med profesjonelle letemannskaper for å gjøre en best innsats.

– Vi sender folk inn i området i grupper med kart og nødvendig utstyr slik at vi ikke risikerer at folk går opp igjen på samme sted, forteller innsatsleder for politiet, Olav Ramnefjell, til smp.no.