Letemannskapene konsentrerte seg utover dagen torsdag om terrenget mellom der bilen til den savnede ble funnet og oppover mot toppen av Storhornet. Foto: Staale Wattø

GODØY (smp.no) Torsdag formiddag hadde letemannskapene gjort seg ferdig med grovsøk etter den savnede 68-åringen på Godøy.

Etter å ha lett fra onsdag ettermiddag og gjennom natten - ble rundt 115 personer satt inn i det krevende arbeidet med å gjøre finsøk etter mannen.

– Vi sender folk inn i området i grupper med kart og nødvendig utstyr slik at vi ikke risikerer at folk går opp igjen på samme sted, forteller innsatsleder for politiet, Olav Ramnefjell, til smp.no.

Helikopter måtte returnere

Redningshelikopteret måtte returnere til Florø for å skifte mannskap og fylle drivstoff, men politiet er i kontakt med hovedredningssentralen om hvordan helikopteret kan brukes videre.

Ved 11-tida begynte det å snø i leteområdet, noe som gjør søket ekstra vanskelig. Det er dårlig sikt, og glatt i terrenget, men vinden har avtatt.

– Vi har godt håp om å finne den savnede og jobber ut fra at mannen er i live, sier innsatslederen.

Innsatslederen forteller at varmesøkende kamera har sine begrensninger i terrenget. Om noen for eksempel er skjult under tett vegetasjon eller bak steiner, vil de trolig ikke bli funnet.

Letemannskapene vil derfor løfte på busker og sjekke ned i groper og andre steder hvor helikoptersøket ikke har gitt resultat.

Tror savnet er utsatt for ulykke

Letemannskapene skal ta for seg et område på rundt en kvadratkilometer som strekker seg fra stedet der bilen til turgåeren ble funnet på sørsida av fjellet - og til like under toppen av Storhornet der det ble funnet et par staver onsdag kveld.

Det er ikke bekreftet at stavene tilhører den savnede, men politiet finner funnet er interessant for aksjonen.

Ramnefjell fortalte til smp.no tidligere torsdag at de leter ut fra en teori om at mannen er utsatt for en ulykke.

– Vi har funnet spor som tyder på at et menneske har falt nedover på sørsida av fjellet, sier innsatslederen til smp.no.

– Står ikke på ressurser

Torsdag formiddag deltok 85 profesjonelle letemannskaper fra blant annet Røde Kors og Norske redningshunder - i tillegg til rundt 30 frivillige.

Politiet påpeker at de er nøye med sikkerheten til de som deltar, og at de frivillige i første rekke gjør søk i bebygd område på sørsida av fjellet.

Innsatslederen forsikrer at det ikke står på ressurser og det blir stadig satt inn flere personer i arbeidet.

– Vi vurdrerer behovet fortløpende og setter inn maksimalt med mannskap ut fra behovet, sier Ramnefjell.

Bilen sto igjen

Den savnede mannen er fra Giske kommune, og han ble meldt savnet klokka 16.30 onsdag ettermiddag.

Politiet fant bilen hans parkert. Mannen hadde lagt ut på tur på fjellet på Godøy onsdag formiddag.

Mannen er beskrevet som turvant og skal ha vært godt kledd da han la ut på tur onsdag formiddag.

Etter det smp.no har fått opplyst, brukte mannen å gå en rute fra der bilen ble parkert på sørsida av øya ved Dyb, oppover mot toppen av Storhornet og langs eggen av fjellet.

Innsatsleder Ramnefjell forteller til smp.no at den savnede har skrevet seg inn i turboka som er ved toppen av de nær 500 meter høye fjellet.

Tre hundepatruljer var torsdag med i søket etter den savnede 68-åringen. Foto: Staale Wattø
Både Seaking-helikopter (bildet) og ambulansehelikopter har vært satt inn i letearbeidet. Redningshelikopteret måtte torsdag formiddag returnere til Florø for å skifte mannskap og fylle drivstoff. Foto: Staale Wattø
Letemannskaper drar ut i terrenget fra hovedkvarteret ved Godøy skole torsdag. Foto: Staale Wattø
Torsdag formiddag ble soldater fra heimevernet satt inn i leteaksjonen. Områdesjef Karl Anton Lorgen for heimevernet i Ålesund (t.h.) og innsatsleder for politiet Olav Ramnefjell (midten) planla torsdag morgen det videre søket. Foto: Staale Wattø
Letingen etter den savnede foregår på Godøy vest for Ålesund.