Uroaksjonen i narkotikamiljøet på Sunnmøre skjedde tidlig i november, og fremdeles pågår det etterforskning i noen av de mest alvorlige sakene.

Følg smp.no på Facebook

Bekrefter enormt omfang

Av den grunn har politiet lenge holdt tilbake informasjonen, men nå kan politimester Jon Steven Hasseldal bekrefte at omfanget er stort: 45 personer er siktet i det som har blitt til 50 straffesaker.

Etterforskningsleder Sindre Ryssevik anslår at den samlede gateverdien på stoffet er rundt en million kroner.

– Vi har aldri tidligere gjort så store beslag i en slik aksjon, sier Ryssevik og presiserer at de fleste beslagene er gjort hjemme hos de mistenkte.

De fleste pågrepne skal være kjenninger av politiet.

Grov kriminalitet

Kripos har nå overtatt jobben med å analysere stoffet.

– Hva var bakgrunnen for å gjøre denne aksjonen nå?

– Vi forsøker å gjøre minst en slik aksjon hvert år, og vi vet at det alltid resulterer i en rekke beslag. Formålet er både å skape uro i miljøet, samt drive kompetanseheving av mannskapet vårt. Vi benytter anledningen til å oppdatere oss på nye fagområder og «tune oss inn» på jobben i forkant, sier politimester Hasseldal.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Nytt våpen

I år hadde politiet et nytt våpen på lager i kampen mot narkotika. Hunden «Lion» er det ferskeste medlemmet av politiet på Sunnmøre, og har bidratt sterkt til de mange beslagene.

– Vi ser at mange etterhvert har blitt redd for å oppbevare narkotika på bopælen. Noen oppretter depoter ute i terrenget som er svært vanskelig å oppdage, og i dette arbeidet har Lion og hundeføreren vært svært viktig, sier Hasseldal.

Se video og les mer: «Lion» - forbryternes skrekk

Nesten halvparten av beslagene var så små at de ble avgjort med forelegg, mens resten nå går sin gang i rettssystemet. Siktelsene lyder både på heleri, brudd på våpenloven og narkotikaomsetning.

<strong>SLO TIL til:</strong> Politimester Jon Steven Hasseldal mener at uroaksjonene er viktige. FOTO: Arkiv