Klart for rosadunker

ÅRIM vil være trendy og velger knallrosa farge på de nye avfallsdunkene som nå skal ut til kundene. De rosa dunkene vil være på plass i god tid før 17. mai.

Trendfarge – Vi vurderte oransje, men landet på knallrosa som er blitt en trendfarge i renovasjonsbransjen, sier Ingeborg Ukkelberg og Øystein Solevåg som viser de nye avfallsdunkene. Originalfargen beholdes på lokkene, der blått fortsatt viser at dette er dunken for papir og der svart lokk viser dunken for restavfall. 

Bærum Ved Isi gjenvinningsstasjon i Bærum, som for øvrig er den største i landet, har de innført rosa konteinere. 

Ålesund og omland

– Det er et gladpreg over de knallrosa dunkene. Vi tror dette kommer til å fremme kildesortering og skape positiv interesse for gjenvinning, sier kommunikasjonsansvarlig i ÅRIM, Ingeborg Ukkelberg.

Fra før har ÅRIM Mr. Boss avbildet på bilene sine, en miljøsuperhelt som alle sjuåringer kjenner til.

Ligger etter

Nå kommer altså rosadunkene i tillegg som skal gjøre ålesundere flinkere til å kildesortere.

– Er ikke ålesundere flinke til å kildesortere?

– Vi er ikke de beste landet. Vi er god på papir, men ligger et stykke etter på plast. Derfor er det viktig å gjøre kildesortering til noe positivt og enkelt i hverdagen. Det er viktig å bruke positive virkemiddel. Nå håper vi de knallrosa avfallsdunkene vil motivere, sier Ukkelberg.

Hun peker på at den knallrosa fargen har den fordelen at de er godt synlige og lettere å se for dem som skal hente avfallet.

Det forhindrer også at dunkene blir påkjørt og skada når de er så lett synlige.

Klare for utskiftning

Dessuten er det mange gamle avfallsdunker rundt om i Ålesund som likevel var klar for utskiftning.

ÅRIM starter med å kjøre ut de nye dunkene i Ålesund, der halvparten av kundene holder til. I løpet av få uker vil alle i kommunen ha fått de knallrosa dunkene.

De andre kommunene får sitt etter hvert.

De som også vil ha matchende rosa plastsekker til plastinnsamlinga kan gå inn på ÅRIMS hjemmesider og bestille dette spesielt. Dette gjør du ved å gå inn på www.arim.no.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Ålesund og omland