Hotelltilbud ikke nok

Beboerne i Parkgata 12 fikk i går tilbud om å flytte på Thon Hotell Noreg, betalt av Aksla parkering. Det er de ikke fornøyd med.

Møtte Tonning: Bare i Parkgata 12 (oppe t.h.) er det 19 leiligheter. Alle får tilbud om hotellovernatting. I går ettermiddag møtte f.v. Marit Slinning, Ingunn Gaaseide, Lena Marie Flem Basha, Wenche Ekornåsvåg og Elisabeth Ramstad prosjektkoordinator Arve Tonning. De er ikke spesielt fornøyd måten Aksla Parkering har håndtert problemene på. Foto: alexander Worren 

Å reise fram og tilbake til leiligheten i Parkgata for å lage mat er stress. Og vi orker rett og slett ikke mer av bråket der

Wenche Ekornåsvåg

Godt tilbud: Prosjektkoordinatoor Arve Tonning (t.h.) mener Aksla Parkering har kommet med et raust tilbud. T.v. anleggsleder Erik Austnes. Foto: Alexander Worren 

Dette er saken
  • Beboerne har siden arbeidet med Akslatunnelen begynte i februar vært plaget av støyen fra sprengningsarbeidet, og har kommet med ei rekke klager.
  • Nå har kommuneoverlegen fattet et hastevedtak som pålegger Aksla Parkering å gi beboerne et annet midlertidig bosted.
  • I følge kommuneover­legen har Aksla Parkering ikke fulgt retningslinjene og grenseverdiene for støy.
Ålesund og omland

– Egentlig burde vi ha fått bodd i leilighet en periode. Vi får hotell med frokost, med hva med de andre måltidene? spør Wenche Ekornåsvåg og de andre beboerne.

– Å reise fram og tilbake til leiligheten for å lage mat er stress, og vi orker rett og slett ikke mer av bråket som vi har gående fra sju om morgenen til sju om kvelden. Til og med lørdag ettermiddag sprenger de. Det går på helsa løs å være der, sier Ekornåsvåg, som sier hun har fått påvist mulig hørselsskade og høyt blodtrykk av all sprengningen like ved.

Høy temperatur

Beboerne i fem av leilighetene i Parkgata 12 takket likevel ja til å flytte på hotell, betalt av Aksla Parkering.


Aksla Parkering kan få 15.000 i dagmulkt

Aksla Parkering må skaffe de nærmeste naboene som er plaget av sprengningsarbeid annet bosted. Hvis ikke får Aksla parkering 15.000 i dagmulkt.

– Vi har ikke noe annet valg, dette er helt grusomt. Nå har vi hatt det sånn i ni uker, og det har vært mye verre enn det du hører nå, sier Marit Slinning gjennom støyen fra anleggsarbeidet.

Temperaturen var forholdsvis høy da de fem beboerne møtte prosjektkoordinator for Aksla Parkering, Arve Tonning i går ettermiddag. Han synes hotell med frokost i 14 dager er et raust tilbud.

– I første omgang skal de bo der fram til fredag, da tar vi påskeferie. Tirsdag etter påske starter vi opp igjen, og da får de tilbud om ytterligere 10 dager, Noen av dem har også fått betalt hotellopphold tidligere i vår, sier Tonning.

Erstatningssak

Det er kommuneoverlege Daniel Berntsson som har fattet hastevedtaket som pålegger Aksla Parkering å sørge for at de nærmeste beboerne midlertidig gis et annet bosted. Alternativet var 15.000 kroner i dagmulkt.

Bakgrunnen er flere klager på støy fra anleggsarbeidet i Rådstugata. Både utleier og flere beboere har sendt klager til oss. I tillegg har flere sendt klager på e-mail og telefon, sier Berntsson til Sunnmørsposten.

Flere av beboerne har kontaktet advokat for å se på grunnlaget for en erstatningssak.

13 måneder til

Ifølge Tonning skal arbeidet pågå i ytterligere 13 måneder. Men de har god tro på at støyen skal avta etter hvert som de arbeider seg innover i fjellet.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Ålesund og omland