Christian vil bli Ålesunds nye ordfører

Han har vært landslagstrener i skyting for Nederland og har gjort kometkarriere i Råde Venstre. Nå vil han bli sjef i Ålesund.

Vil blomstre Christian Holstad Lilleng er relativt nyinnflyttet til Ålesund, men har allerede bestemt seg for å bli ordfører her i 2015. Han mener byen vil blomstre under hans ledelse.   Foto: Staale Wattø

Christian Holstad Lilleng
  • Christian Holstad Lilleng (42) er opprinnelig fra Råde.
  • Var landslagstrener i skyting for Nederland i 2012.
  • Flyttet til Haram i 2012 og til Ålesund i 2013.
  • Ledet Venstre i Råde til stor sukess under valget i 2011.
  • Har nå meldt seg inn i Ålesund Venstre og vil bli byens ordfører i 2015.
Ålesund og omland

– Jeg legger ikke skjul på mine ambisjoner og er soleklar på at målet mitt er å bli Ålesunds neste ordfører i 2015, sier Christian Holstad Lilleng.

Råde-mannen, som flyttet til Ålesund i fjor, har hatt politiske ambisjoner tidligere også. Foran kommunevalget i 2011 fikk han, ifølge seg selv, nærmest Venstre i hjemkommunen opp fra 2 prosent til nærmere 11 prosent.

Men hans kamp om å bli nominert til Stortinget i 2013 endte ikke godt, og dermed ble det Sunnmøre.

Ærlig

– Jeg tror min fordel som politiker er at jeg er ærlig. Jeg ønsker å fortelle folk at vi ikke har råd til alt, og at vi rett og slett må prioritere. For eksempel synes jeg det er rart at Ålesund har tre skoler i et område med korte avstander. Jeg tenker på Hessa, Skarbøvik og Aspøy. Tre rektorer kunne blitt en, og dermed hadde vi hatt tre nye lærerstillinger, mener Lilleng.

Han har nå lagt en tydelig plan på hvordan han skal lykkes med å bli ordfører.

– Det er 500 dager igjen. Først må jeg posisjonere meg i lokallaget, folk må bli kjent med meg og så må jeg velge mine kampsaker med kløkt. Så skal jeg jobbe knallhardt for å gjøre det umulige mulig sier Lilleng, som også har luftet sine ambisjoner i Moss Avis, der han uttrykker at han har latt seg provosere av det han mener kan være en ukultur i byen han nå bor i.

Stikke fram

Han tror nok at han også kommer til å skaffe seg «fiender» ved å stikke hodet såpass langt fram.

– Men jeg tror at gjennom å være tydelig, vil noen styre unna, mens desto flere vil støtte meg. Jeg mener at man må våge noe for å vinne, og det skal jeg, sier Lilleng.Han samarbeider gjerne både til høyre og venstre for å nå sitt mål.

– Det er fordelen til Venstre, vi står midt i, og kan strekke oss begge veger, sier Lilleng.Venstres ordførerkandidat ved forrige kommunevalg, Kirsti Dale, merker seg Lillengs utspill.

– Jeg ønsker å være partiets kandidat også ved valget i 2015, men dette blir jo opp til nominasjonskomiteen å avgjøre. Jeg kjenner ikke Lilleng personlig, og synes jo at fremgangsmåten er litt uortodoks, sier Dale.