Trafikkork i Ålesund

Cruisebesøk skapte problemer for trafikken.

Journalist Line Helgesen brukte ettermiddagen i bilkøa onsdag ettermiddag. Bilde fra rundt klokka fem.   Foto: Line Helgesen.

Det ble forviklinger i trafikken da passasjerene Queen Mary 2 vandret rundt i bygatene. Bilde fra rundt klokka halv fire.  Foto: Line Helgesen

Ålesund og omland

- Køa skyldes store cruiseskip med folketall på størrelse med ei middels sunnmørsk bygd. Når flere bygdesamfunn går rundt i Ålesund sentrum samtidig skaper dette kø, sier operasjonsleder Johan Arnt Overøye.

Bevegelse i køa

Ti på halv seks kunne enden av trafikkaoset skimtes i Ålesund.

- Det er fortsatt lang kø, men det positive er at det er mer bevegelse i køa, sier Overøye.

Se direktebilder fra webcamera på Hellebroa.

Politiet var fortsatt ute for å dirigere trafikken i halv seks-tida.

- Fra tinghuset kan jeg se enden på køa ved Rema. Det ser ut til at situasjonen bedrer seg, sier han.

- Gjør noe annet

Journalist Line Helgsen i Sunnmørsposten var blant dem som ble rammet av trafikkaoset.

- Jeg ga opp. Mitt råd er å finne på noe annet. Det å stå og stampe i køa er bortkasta, sier hun.

Hun parkerte bilen i Kirkegata for å rekke en avtale på den andre sida av brua. Og deretter gikk turen tilbake over brua for å sette seg i kø igjen. I halv seks-tida har trafikksituasjonen heldigvis løsnet opp betydelig.

Måtte dirigere trafikken


- Vi har nå folk på stedet som hjelper til å dirigere trafikken. En patrulje ved Hellebroa, og en ved Posthuskrysset. Vi har også satt noen lyskryss i gult, og vi har håp om at dette kan hjelpe, fortalte Overøye like etter klokka fire.

Han kunne ikke gi noen lovnader om hvor lenge politiet ble stående.

- Vi har jo ikke all verden med ressurser, så om noe mer alvorlig dukker opp må vi prioritere det, sier han.

Trafikkaos

Queen Mary 2 er for tiden ankret opp ved Ålesund. Det sto nesten bom stille til tider både i Steinvågvegen og Kirkegata og ved Nedre Strandgate og Ivar Aasens gate - helt ut til Steinvågbrua.

- Vi driver jo å henter inn anbud på ei ny bru, sier Overøye og sikter til debatten rundt bypakken. Men han legger til at det selvsagt er leit for de som nå står stille i bilkøa onsdag ettermiddag.

 - Vi skulle jo gjerne ha avhjelpt situasjonen ved å regulere trafikken og holde igjen noen av fotgjengerne før de krysset gata, men det har vi ikke mannskap til akkurat nå. Vi er blant annet opptatt med en trafikkulykke i Haram, sa Overøye i halv-fire tida.