Fungerende politimester Ingar Bøen sier til Sunnmørsposten at politiet lørdag ettermiddag har fått rundt 40 tips i drapssaken i Hareid.

VIDEO: Se video over der politiet orienterer på en pressekonferanse

Bøen sier at det ut fra tips har vært en tildragelse mellom mistenkt og den drepte dagen før drapet. Politiet har opplysninger som tilsier at den tiltalte truet den avdøde med kniv.

På en pressekonferanse lørdag ettermiddag ville Bøen ikke si noen om eventuelle trusler i forkant av drapet. Til Sunnmørsposten forteller Bøen om knivtrusselen som skal ha funnet sted dagen før.

Fungerende politimester Ingar Bøen opplyser at det den foreløpige siktelsen mot mannen lyder på forsettlig drap. Forsvarsadvokat for den siktede er Erling Flisnes.

Vitner til drapet

På spørsmål om hva som var relasjonen mellom avdøde og den siktede, sier Bøen at de var bekjente. Avdøde var på besøk i leiligheten da drapet fant sted.

Politiet vet lørdag ettermiddag ikke hva som var drapsvåpenet. Samtidig har politiet opplysninger om at det var vitner til drapet. Bøen kan ikke si om det var ett eller flere vitner.

Bøen opplyser videre at innehaveren av leiligheten er en bekjent av både den drepte og den siktede.

Sammenheng

Formelt sett er den drepte lørdag ettermiddag fortsatt ikke sikkert identifisert, men Bøen sier at politiet mener å vite hvem det er, og at sannsynligheten for at politiet har rett er blitt styrka.

Det har vært spekulert i at det skulle mangle kroppsdeler, Bøen understreker at alle kroppsdelene er funnet på stedet.

Flere kilder med kjennskap til de involverte sier til Sunnmørsposten at sjalusi kan være bakgrunn for ugjerningen.