Leter etter sine bortførte døtre:

 Fortvilt far ber sunnmørsmann hjelpe

En mann i 40-årene fra Sunnmøre er blandet inn i en barnebortføringssak i Thailand. Saken har vakt stor oppsikt i thailandske og engelske medier.

Bortført Det er jentene Annie på 11 og Aleena på seks år som er bortført av deres thailandske mor. Den engelske barnefaren håper sunnmørsmannen som nå er gift med den thailandske kvinnen kan hjelpe han med å få barna tilbake. De har nå vært borte i to måneder. Foto: Privat 

Nyheter

Pattaya: Saken dreier seg om to jenter på seks og 11 år. De har vært borte fra sin engelske far siden begynnelsen av juni. Sunnmørsposten har snakket med faren som nå fortvilt leter etter døtrene sine i Thailand.

Han håper sunnmørsmannen er den som kan løse saken, slik at han kan få med seg døtrene tilbake til England.

– Jeg har leid inn to privatetterforskere fra Norge som jeg håper skal hjelpe meg å finne jentene, sier han på telefon fra Bangkok.

Giftet seg med sunnmøring

Briten var tidligere gift med den thailandske kvinnen som nå har barna. En thailandsk domstol har tilkjente engelskmannen foreldreretten til barna.

Etter at de ble skilt, giftet den thailandske kvinnen seg med sunnmørsmannen, og de har en tre år gammel gutt sammen. Et halvt års tid bodde paret på Sunnmøre. Så reiste kvinnen og barnet tilbake til Thailand. Sunnmørsmannen jobber på sjøen og har i friperiodene bodd sammen med kona i Thailand.

Kvinnen og de to barna er nå etterlyst av thailandsk politi over hele landet.

Sunnmørsposten har ikke lyktes i å komme i kontakt med mannen i Thailand. Vi har vært i kontakt med mannens far som på nåværende tidspunkt ikke ønsker uttale seg.

Fikk besøke moren

Engelskmannen forteller til Sunnmørsposten at han har bodd med døtrene i England, men at han denne sommeren bestemte seg for at jentene skulle få oppleve landet moren deres kommer fra. Han reiste derfor med døtrene til feriebyen Pattaya, der han møtte eks-kona og døtrene fikk hilse på sin mor.

De fikk så være sammen med moren alene for en kort periode, men da hun skulle levere døtrene tilbake på et avtalt tidspunkt, dukket hun ikke opp.

Dette var 2. juni i år. Etter den tid har ikke faren maktet å oppnå noe kontakt verken med eks-kona eller døtrene. Døtrene er meldt savnet og thailandsk politi har gått tungt inn i saken i et forsøk på å finne dem.

På sjøen

På dette tidspunktet var ikke sunnmørsmannen i Thailand. Han var på jobb på en fiskebåt. Han reiste til Thailand i begynnelsen av juli, altså en måned etter at kona hadde latt være å levere de to skolejentene tilbake til sin far.

Hva som har vært sunnmørsmannens rolle i bortføringsdramaet er uklart. Slik vi forstår det føler han seg fanget i et spill mellom hans thailandske kone og hennes engelske eks-mann.

Han skal føle seg som en uskyldig tredjepart som ikke har noe med denne konflikten å gjøre. Striden står om foreldreretten til de to jentene.

Sunnmørsmannen reiste inn i Thailand på et ordinært turistvisum. Visumet varer i fire uker. Ifølge den engelske barnefaren kan han dokumentere at sunnmørsmannen i begynnelsen av august dro over grensa til Kambodsja og tilbake samme dag, for på den måten skaffe seg et nytt visum som gir han lovlig opphold noe uker til.

– Ring meg

Barnefaren håper sunnmørsmannen er den som kan løse denne saken.

– Om han leser dette ber jeg han ringe meg. Vi kan ta en kopp kaffe og snakke sammen. Jeg vil ikke gå videre med dette dersom jeg kan få jentene mine tilbake, sier han.

Om thailandsk politi er av samme oppfatning er ikke godt å si. Mener politiet at sunnmørsmanne har medvirket til å skjule en bortføring, kan det gi en streng straff.