Håp om løsning i barne-kidnappingen i Thailand

Det er håp om en minnelig løsning i barnekidnapping-saken i Thailand der en sunnmøring er innblandet.

Borte: De britiske skolejentene Annie og Aleena på seks og 11 år har vært kidnappet av sin mor i to og en halv måned. Nå er det håp om at saken løser seg. foto: Privat. 

Nyheter

Politiet på Sunnmøre er orientert om saken via Kripos og Interpol, men det er ikke opprettet noe sak mot sunnmørsmannen, får Sunnmørsposten opplyst hos politiet.

Mannen har etter alt å dømme ufrivillig havnet i et kidnappingsdrama som involverer hans nåværende kone og hennes britiske eks-mann.

Advokater

Thailandske advokater er involvert i det som familien hjemme i Norge håper ender som en minnelig løsning mellom kona og eks-mannen.

Saken har vakt betydelig oppsikt i thailandske og britiske medier. Sunnmørsposten omtalte saken i forrige uke.I tillegg er den mye omtalt på sosiale medier. Nordmenn helt eller delvis bosatt i Thailand har visst stor interesse for saken på blant annet Facebook. Det at den britiske barnefaren har engasjerte norske såkalte privatetterforskere, har etter vi kjenner til skapt problemer med å få løst denne saken.

Vil melde seg

Etter det vi forstår er planen til kvinnen å melde seg sammen med barna for en thailandsk domstol. Der vil hun samtidig framsette krav om gjenopptakelse av rettssaken som ga hennes eks-mann foreldreretten til de to jentene. Sunnmørsmannen som hun nå er gift med skal ikke være involvert i denne prosessen, men håper han kan dra hjem til Norge når dette er avsluttet. Planen er at dette skal skje en av de nærmeste dagene.

Sunnmørsmannen reiste til Thailand en måned etter at dette skjedde. Han dro fordi han var bekymret for den tre år gamle gutten han har sammen med kvinnen. De to er gift og en periode bodde paret på Sunnmøre.