HORGHEIM (smp.no): Justisminister Anders Anundsen (Frp) ankom ved 13.30-tida det rasutsatte området i Romsdalen.

Statsråden fikk en kort orientering fra blant annet ordfører Lars Olav Hustad i Rauma og sjefgeolog Lars Harald Blikra etter at han ankom det avsperrede området ved Horgheim i helikopter.

– Mannen er nå omdøpt til «Seig-Mannen», sa ordfører Hustad spøkefullt til Anundsen ifølge NTB, med henvisning til at det varslede raset lar vente på seg.

Se direktesending fra Mannen her

Sjefgeolog Blikra påpekte overfor pressen at det ikke var noen ny utvikling i fjellets bevegelser siden onsdag morgen.

Nyttig erfaring

Også fylkesberedskapssjef Ketil Matvik Foldal var blant dem som møtte ministeren.

– Dette er selvsagt ingen ønskesituasjon, men når situasjonen likevel har oppstått, så er det en nyttig øving for oss, forteller Foldal til smp.no.

Myndighetene holder i samarbeid med Åknes/Tafjord Beredskap på med en rullering av planene for store fjellskred. Da konsentrerer de seg spesielt om det rasutsatte fjellet i Romsdalen, sammen med de andre svært rasfarlige fjellene ved Åkerneset i Stranda og Hegguraksla i Tafjord i Norddal. I den sammenheng mener Foldal dagens situasjon gir nyttige erfaringer.

Møter lokalbefolkningen

Etter en tur bort i teltet til Sivilforsvaret, lettet Anundsen i helikopteret igjen for å se nærmere på det rasutsatte fjellet fra lufta.

Ved 15-tida skal justisministeren og følget hans delta på en seanse ved et forsamlingshus i bygda Marstein. Her vil de også få møte lokalbefolkningen som er direkte berørt av rasdramaet.

Følg direkteblogg fra NTB om Mannen og uværet på Vestlandet under

(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src='//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js';ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));

Ordfører Lars Olav Hustad i Rauma var blant dem som møtte justisminister Anders Anundsen i det rasfarlige området og forklarte situasjonen på stedet. Foto: Staale Wattø