Gikk i fakkeltog mot pels

Rundt hundre personer gikk lørdag kveld i fakkeltog mot pels i Ålesund.

Engajsementet var stort under fakkeltoget mot pels i Ålesund lørdag kveld.  Foto: Kariann Haram

  Foto: Kariann Haram

Nyheter

For 11. år på rad arrangerte dyrevenrsorganisasjonen NOAH lørdag kveld fakkeltog over hele landet. I Ålesund var det rundt hundre personer som stilte opp i kampen mot pels. Kariann Haram i NOAH forteller at engasjementet er stort.

- Det gikk veldig bra i kveld, selv om det blåste litt. Det er utrolig kjekt å se at engasjementet er så stort, sier hun til smp.no. Haram synes det er kjekt at også flere ungdom engajserer seg.

- I kveld var det en del ungdom med i fakkeltoget. Jeg synes det er flott at også ungdom engasjerer seg mer og mer.

Størst i Europa

Arrangementet foregår i hele Norge fordelt på 15 byer og er det største arrangementet i Europa mot pelsoppdrett. Haram forteller at fakkeltoget er deres viktigste virkemiddel for å formidle sitt standpunkt for politkerne. Under kveldens fakkeltog var det to representanter fra Miljøpartiet De Grønne som holdt appell, samt Haram selv som holdt appell på vegne av NOAH.

Haram forteller at det er folk i alle aldre som stille i fakkeltogene.

- Det er pensjonister, ungdom og familier. Dette engajserer rett og slett folk i alle aldre, sier hun. Haram legger til at fakkeltoget er noe de kommer til å fortsette med helt til pelsindustrien blir forbudt i Norge.

- Vi sender med dette et tydelig signal på at vi ikke gir oss før noe blir gjort.