Fjellstuetrappene tar form

Se Nordplans egne bilder fra prosjektet.
Nyheter

Arbeidet med å rehabilitere Fjellstuetrappene skrider fram, og smp.no kan i dag vise ferske bilder fra trappene, tatt av selskapet som har stått for prosjekteringa av jobben - Nordplan.

- Om lag ¼ av de 418 trappene er støpt, og i tillegg er det forskala en god del til som skal støpes, forteller byggeleder Steven Bendal i Ålesund kommune.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Fra toppen og nedover

Alt arbeid foregår fra toppen av og nedover, og Bendal anslår at en – om en tar med det som kun er forskala, er kommet rundt halvvegs ned i fjellsida.

- Betongen fraktes inn med helikopter, og dersom været holder seg håper vi på to dager til med flyvninger neste uke. Får vi til dette, tror jeg vi skal klare å få støpt ferdig heilt ned til det som kalles Strykejernet før jul, legger han til.

Bendal forteller videre at en bevisst ikke støper alt i en omgang nedover.

- Rundt hver åttende meter skal det være ekspansjonsfuger. Betongen utvider seg ved varme og krymper ved kulde, slik at dette rett og slett blir gjort for å hindre at ting sprekker opp. Vi støyper derfor åtte meter, før vi lar de neste åtte stå åpne. Men målet er altså å være ferdig med alt ned til Strykejernet på denne sida av jul, gjentar han.

Sjekk Nordplans fotoalbum fra rehabiliteringa. Albumet oppdateres jevnlig (ekstern lenke)

Gjenskapes slik det var

- Dere beholder antallet trappetrinn også etter rehabiliteringa?

- Å, ja. Både antallet trinn, men også utforminga. De som var skakke og skjeve får lov til å være det også i fornyinga, og også opptrinna - høydeforskjellene på trinna, blir slik det var, sier han.

De «nye» Fjellstuetrappene åpnes 15. mai neste år.

Følg smp.no på Facebook