Dette går fram av ei pressemelding frå helseføretaket, onsdag ettermiddag.

Etter samanslåinga av Helse Nordmøre og Romsdal og Helse Sunnmøre i 2011, har Eidsvik leia arbeidet med samanslåing av dei to føretaka. I tillegg har ei av hovudoppgåvene hennar vore knytt til utviklingsplanen for Helse Møre og Romsdal, der idefasearbeidet og avgjersla om tomteval og bygging av nytt felles sjukehus for Nordmøre og Romsdal skal leggast fram den 10. desember.

Sunnmørsposten har flere ganger skrevet om presset som direktør Eidsvik lever under på bakgrunn av harde krav fra Helse Midt-Norge om å gå i økonomisk balanse.

Nå tyder det imidlertid på at Eidsvik trekker seg på grunn av at Helse Midt-Norge har grepet inn i prosessen rundt innstillingen til tomtevalg angående det nye sjukehuset i Nordmøre og Romsdal.

Les også: Tror ikke saken blir utsatt

Les også: - Trist dag for helseforetaket

KOMMENTAR: Sykehusdramaet mot nye høyder

- Helse Midt-Norge har ikkje tillit til dømekrafta mi

- I dette arbeidet har eg vektlagt at prosessen skulle vere open og transparent fram mot det vanskelege lokaliseringsvalet, og at den vart leia på ein god måte med involvering og openheit, seier Eidsvik.

- Eg opplev no i sluttfasen av arbeidet at Helse Midt-Norge har gripe inn i prosessen lokalt før mi innstilling til styret er klar. Dette tolkar eg dithen at Helse Midt-Norge ikkje har tillit til dømekrafta mi knytt til innspurten av dette krevjande arbeidet, og gjer at eg no vel å gå av som administrerande direktør, seier Eidsvik.

- Eg ønskjer no å sjå at arbeidet med saka går vidare slik det er planlagt, sjølv om eg ikkje leiar det lenger. Denne saka fortener å få si avgjerd no, avsluttar Eidsvik.

Ho ønskjer ikkje å uttale seg meir i saka - utover meldinga, heiter det.

Saka utvides.