Også sjukepleierne vil ha Eidsvik tilbake

Tillitsvalgte fra Volda, Ålesund og Kristiansund - men ikke Molde - støtter kravet fra legene.

Avgått helsedirektør Astrid Eidsvik har fått massiv støtte fra ansatte i Ålesund, Volda og Kristiansund - men ikke fra Molde.   Foto: Nils Harald Ånstad

Nyheter

Roen vil ikke senke seg etter at Astrid Eidsvik trakk seg på dagen som direktør i Helse Møre og Romsdal torsdag.

De tillitsvalgte i norsk sykepleierforbund i Ålesund, Volda og Kristiansund støtter nå kravet fra leger i Ålesund og Kristiansund, om at direktøren i Helse Midt-Norge, Daniel Haga, bør ta sin hatt å gå. Med seg i kravet har de også Odd Frode Aasen, som er hovedtillitsvalgt for overlegene i Volda.

De ønsker samtidig en utsettelse av styrebehandlingen som skal lande valget om tomt for nytt sjukehus for Nordmøre og Romsdal.

Les dagens leder: Fingrene fra fatet

Videre mener de at Astrid Eidsvik må få tilbud om å komme tilbake i stillingen.

– Vi ønsker at direktør Eidsvik med sin sterke integritet kommer tilbake for å sluttføre behandlingen av Idefaserapporten neste år. Bare det vil kunne gjenskape den nødvendige tilliten og begrense skadevirkningene av det som har skjedd, heter det i en pressemelding lørdag.

Vil kaste hovedtillitsvalgt fra Molde
Folkeaksjon i Volda glad for Eidsvik-avgang

I tillegg til Aasen fra legeforeningen, er pressemeldingen underskrevet av Kaspara Nesset Tørlen - hovedtillitsvalgt for sjukepleierforbundet i Ålesund, Anette Lekve - hovedtillitsvalgt for sjukepleierforbundet i Volda og Terje Kjøl - tillitsvalgt for sjukepleierforbundet i Kristiansund.

Helsedirektør Daniel Haga ønsket ikke å kommentere kravet i et intervju med smp.no fredag.

Astrid Eidsvik har foreløpig ikke ønsket å stille til intervju med smp.no (journ. anm.)