Styrelederen:

Følg styremøtet direkte her

Høydramatisk i styremøtet til Helse Møre og Romsdal i sjukehussaken.

Sunnmørsposten overfører styremøtet i samarbeid med NRK.

Styreleder Stein Kinserdal og konst. direktør Dag Hårstad i Helse Møre og Romsdal gjør seg klar til dagens styremøte klokka 10.  Foto: Staale Wattø

Molde-ordfører Torgeir Dahl er blant tilhørerne og følger spent med. 

Nyheter

Ondag tar styret i Helse Møre og Romsdal stilling til om de vil gå for Kristiansund eller Molde i tomtevalget for det nye sjukehuset i Nordmøre og Romsdal. Saken ble lagt fram uten innstilling til vedtak.

  • Sunnmørsposten overfører styremøtet i samarbeid med NRK via videovinduet over

Her kan du lese sakene som er publisert fra styremøtet:

Derfor snudde han og valgte Molde
Molde-ordføreren: Er sjeleglad at møtet ikke ble lukket

Flertall i styret for Molde

Helse Midt avviser beskyldningene
Ansattrepresentanter varslet om mulig lovbrudd
Fagdirektøren: Oppfatter at dette er lovstridig

Eidsvik: - Må samle meg

Følger opp påstander om lovbrudd
Slik svarte Høie i spørretimen

Les alt som har skjedd i direktebloggen under - les bakgrunn for saken under

BAKGRUNN:

Torsdag skal saken avgjøres i Helse Midt-Norges styre i Stjørdal. Direktør Daniel Haga har anbefalt Hjelset i Molde. Til slutt godkjenner Bent Høie vedtaket i foretaksmøtet den 19. desember.

Styreleder Stein Kinserdal svarte før onsdagens møte at han har nye avtaler i kveld, og styremøte i Tønsberg torsdag på spørsmål om hvor lenge diskusjonene i dagens styremøte i Helse Møre og Romsdal kan vare.

- Hvordan blir kjøreplanen i dag?

- Når vi får satt møtet, vil jeg kort gå gjennom hvorfor vi kjører det. Så vil det sannsynligvis komme et utsettelsesforslag. Blir det utsatt, blir det lunsj. Hvis vi følger planen vil hvert enkelt styremedlem uttale seg én etter én og tilkjennegi sine synspunkter. Så kan det dukke opp ting underveis som kan bli vektlagt, sier Kinserdal til smp.no.

- Hva tenker du om bråket to nivå over dere?

- Det skal jeg kommentere i min innledning. Det har i alle fall vært ulike forventninger til handlefriheten til Helse Møre og Romsdal, og hvilken rolle som skulle spilles fra det regionale helseforetaket. Jeg tror hele situasjonen er blåst opp mer enn nødvendig.

- Er det forsvarlig å gå inn for et vedtak i en sak som skal opp for kontrollkommisjonen på Stortinget?

- Ja, det mener jeg at det er. Vi følger den oppsatte tidsplanen, men det kan jo komme utsettelsesforslag, og da må vi få votert over det. I min kjøreplan har denne datoen vært satt for lenge siden. Helse Møre og Romsdal har jobbet 3,5 år med saken. Vi som lokalt foretak bør gjøre våre vedtak i dag. Så vil Høie selv måtte avgjøre om det at han er innkalt til kontrollkomiteen i Stortinget, om det gjør at han kjører foretaksmøtet. Det vil ikke jeg legge meg opp i.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter