Prest tiltalt for vold

En prest på Nordvestlandet er tiltalt for vold mot sin kone. Et barn skal ha vært til stede.

Presten ble pågrepet etter en voldshendelse i april i fjor. 

Advokat John M. Hammervoll er prestens forsvarer.  Foto: HAMMERVOLL PINDDA

Cathrin Remøy er politiadvokat i Sunnmøre politidistrikt.   Foto: Staale Wattø

Nyheter

Det var i april i fjor at en prest ble pågrepet under en hendelse nattestid i en kommune på Nordvestlandet. Mannen, som er ansatt i Den norske kirke, ble siktet for vold i nære relasjoner, men nektet straffskyld.

Les også: Prest pågrepet for familievold

Presten ble løslatt fra varetektsfengsling i slutten av april, fordi det ikke lenger var fare for bevisforspillelse. Siktelsen ble imidlertid opprettholdt, og saken ble etterforsket videre av politiet.

Les også: Voldssiktet prest løslatt

Nå må vedkommende møte i Sunnmøre tingrett 4. februar 2015, tiltalt etter straffelovens §228 første ledd jf. §232, for under særdeles skjerpende omstendigheter å ha brukt vold mot sin kone.

– Aggressiv og voldelig

Det var i april i fjor at presten skal ha vært aggressiv og voldelig mot sin kone, ifølge tiltalen. Et barn skal ifølge påtalemyndigheten ha vært vitne til hendelsen.

Politiadvokat Cathrin Remøy har tatt over saken 1. januar, og hun skal være aktor i Sunnmøre tingrett 4. februar. Ifølge Remøy er det flere forhold som gjør saken alvorlig. Remøy har ikke flere kommentarer utover det, men det blir opp til retten å vurdere om bestemmelsen om skjerpende omstendigheter kommer til anvendelse.

Strafferammen for legemsfornærmelse etter §228 første ledd er bøter eller fengsel i inntil ett år. I tillegg kan det bli aktuelt å forhøye straffen, jfr. 232. Retten skal også ta stilling til et annet tiltalepunkt vedrørende vegtrafikkloven.

– Erkjenner ikke straffskyld

Prestens forsvarer, John M. Hammervoll, sier at mannen har den samme holdningen nå som tidligere.

– Det er rart at når politiet går inn i en familiesituasjon med den informasjonen de får, at de da velger å ta ut tiltale. Vi er overrasket over at politiet tar ut tiltale i saken, og veldig overrasket over at de tar ut tiltale mot min klient, sier advokat Hammervoll til smp.no.

Advokaten håper at en rettssak vil opplyse mer.

– Min klient erkjenner på ingen måte straffskyld. Vi håper at en rettssak vil belyse dette, og at politiet vil etterforske hele bildet, sier Hammervoll.

Ifølge advokaten er tiltalepunktet om en mindre overtredelse av vegtrafikkloven noe som klienten selv har fortalt politiet om.