Rekrutteringsutvalg:

Innstiller Eidsvik som ny rådmann

Rekrutteringsutvalg i Ålesund går inn for avgått helsedirektør. Eidsvik blir trolig ny rådmann i kommunen.

  Foto: NILS HARALD ÅNSTAD

Nyheter

- Et enstemmig rekrutteringsutvalg ledet av varaordfører Geir Stenseth innstiller Astrid Eidsvik som ny rådmann i Ålesund, opplyser Stenseth selv til smp.no.

- Det er med stor tilfredshet at vi kan innstille en erfaren og dyktig person som Astrid Eidsvik i denne stillingen, fortsetter han.

Formannskapet i Ålesund skal behandle saken 27. januar, og endelig tilsetting skal bystyret gjøre på sitt første møte i år, som er 5. februar.

Rekrutteringsutvalget har i tillegg til varaordfører Geir Stenseth FrP, bestått av gruppeleder i Høyre Monica Molvær, gruppeleder i Arbeiderpartiet Svein Rune Johannesen og representant fra de ansatte Inger Lise Andreassen. Rekrutteringsbyrået Utviklingspartner har sammen med personalsjef Roar Reiten bistått utvalget i prosessen.

Ifølge Stenseth er rådmannsjobben i Ålesund en av de mest interessante og krevende stillingene i fylket.

- Rådmannen vil ha en sentral rolle i videreutviklingen av regionen, kommunens organisasjon, lokalsamfunnet og tjenestetilbudet til innbyggere og næringslivet, påpeker Stenseth.

Ålesund kommune har ca. 3400 ansatte og et budsjett på nærmere tre milliarder.

- Sagt ja

- Vi har fått den beste kandidaten vi kunne få, og er veldig fornøyd med at hun er villig til å ta en jobb som rådmann i Ålesund. Hun kommer fra en stor organisasjon, sier Stenseth.

- Så Eidsvik har sagt ja?

- Det stemmer, men det formelle er at dette avgjøres i bystyret 5. februar.

- Vi hadde visse kriterier og var ute etter en toppleder med erfaring fra større, komplekse organisasjoner. Eidsvik har dokumenterte resultater fra tunge endrings- og utviklingsprosesser og høyere utdanning. Hun har vært leder det meste av sitt liv, og vi har vært ute etter en rådmann med gjennomføringsevne, understreker rekrutteringsutvalgets leder.

Smp.no oppdaterer saken.