- Høgskolestyret har diskutert fram og tilbake fordeler og ulemper i spørsmålet om sammenslåing med universitet eller høgskoler, sier styrets leder og rektor, Marianne Synnes.

Dette er i tråd med hva hun har talt varmt for tidligere.

Nå venter hun spent på hva NTNU vil bestemme seg for på sitt styremøte den 28. januar.

- Klart jeg er spent. De er både for og mot der oppe, så det er spennende å se hva de lander på, sier hun.

Les også: Går inn for fylkeshøgskole

Les også: - NTNU avgjør sammenslåing

Bedre rusta for framtida

Høgskolestyret  mener en sammenslåing vil gjøre Høgskolen i Ålesund bedre i stand til å ivareta de kravene som i framtida vil bli stilt til kvalitet, effektivitet og robusthet i høyere utdanning og forskning. Styret antar at begge alternativene vil styrke høgskolen i Ålesund. Men har altså rangert fusjon med NTNU først.

Les også: NTNU kan bli størst i Norge

Les også: Men Volda vil noe annet

To alternativer

Dette alternativet innebærer en fusjon med NTNU, Høgskolen i Gjøvik, Høgskolen i Narvik, Høgskolen i Sør-Trøndelag og Høgskolen i Ålesund i en flercampus-modell.

Det andre alternativet er en fusjon mellom Høgskolen i Molde - Vitenskapelig høgskole i logistikk, Høgskulen i Sogn og Fjordane, Høgskulen i Volda og Høgskolen i Ålesund.

Les også: - NTNU er beste alternativ

Samfunnsoppdrag

Begrunnelsen for en slik rangering er at en fusjon med NTNU i en flercampus-modell gir beste forutsetninger og utløser største muligheter på lang sikt i forhold til å oppfylle høgskolens samfunnsoppdrag.

Følg smp.no på Facebook