Sjukehusstriden:

Styrelederen er fortsatt i tenkeboksen

Vil ikke forklare seg i styremøtet.

Styreleder: Stein Kinserdal i Helse Møre og Romsdal. Arkivfoto: Staale Wattø  Foto: Staale Wattø

Dette er saka
  • Styreleder Stein Kinserdal har gjennom e-poster gitt styringssignaler overfor Astrid Eidsvik før hennes avgang.
  • Hun bedyrer likevel at hun gikk etter press på å innstille for Molde etter et møte 27. november, og at hun hadde bestemt seg før e-postene fra styrelederen.
  • Kinserdal har også fisket etter signaler fra statsråden og Helse Midt.
  • Overlegene i Ålesund, Volda og Kristiansund har fremmet mistillit mot styrelederen.
  • Onsdag er første møte etter bråket.
Nyheter

Styreleder Stein Kinserdal sier at han ikke vil forklare seg i styremøtet, og heller ikke kommentere utspillet fra Slotsvik.

Les også: Sunnmørsposten følge styremøtet her

– Det er sagt, gjort og påstått så mye at det er umulig å gi en kort orientering. Styret skal få all orientering de vil ha, men det må skje i riktig rekkefølge, sier Kinserdal, som vil at Stortinget skal gå gjennom saka først.

– Forhåpentligvis vil også min rolle bli belyst i en høring. Jeg gleder meg til høring, sier han.

– Forholder du deg til mistilliten fra de ansatte?

– Jeg forholder meg til eieren min, så vil jeg raskt etter høringen forholde meg til styret mitt, og i hvilken grad de uttrykker tillit. Men jeg har også sagt at for at denne prosessen skal komme videre, kan det godt være at personer i vårt styre, eller enkeltpersoner som meg, kan stå i vegen, påpeker han.

Les også: Krever svar fra Kinserdal

Psykologi

Kinserdal understreker at han ikke føler at han er del av et spill, og sier at han har forsøkt å gjøre en jobb innenfor rammene sine. Han kan ikke se at det er noe som ikke tåler dagens lys.

– Jeg vil vurdere min posisjon i samarbeid med eier. Vi må aldri undervurdere den psykologiske biten i dette. Hvis noen mener at arbeidet ikke har vært ålreit, skal jeg ikke stå i vegen, sier Kinserdal.

Kjenner seg ikke igjen

Konklusjonen er altså at styrelederen avventer høring og hva Helse Midt-Norge mener før han på nytt vurderer å trekke seg.

– Det kan aldri være tillitsvalgte som avgjør hvem som leder en virksomhet. Jeg håper at de ansatte også er interessert i å få vite hva som faktisk har skjedd. Det er mye jeg ikke kjenner meg igjen i, sier Kinserdal.

– Hva da?

– Jeg har aldri vært på hemmelige møter, aldri blitt satt under press for mening av tomtevalg, og aldri jobbet på oppdrag, eller med en agenda. Jeg kjenner meg ikke igjen i påstander rundt utpressing i sluttavtaler, sier Kinserdal.