Fusjon mellom NTNU og Høgskolen i Ålesund

Styret ved NTNU har nå vedtatt fusjon med Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Gjøvik.

SLÅR SAMMEN Rektor Marianne Synnes og Høgskolen i Ålesund blir nå en del av norges største universitet. Det vedtok styet i NTNU i kveld. 

Nyheter

- Dette er strålende nyheter, sier rektor ved Høgskolen i Ålesund, Marianne Synnes.

Hun har akkurat blitt informert om styrets avgjørelse.

- Dette vil ha mye å si for den videre utviklingen for Høgskolen i Ålesund. Nå har vi alle muligheter, mener Synnes.

- Betyr det nye studielinjer i Ålesund?

- Det er det for tidlig å si. Nå begynner forhandlingene, sier Synnes.

Formaliteter

Sammenslåingen skal nå godkjennes av regjering og storting.

- Men det ser jeg på som formaliteter. Regjeringen har sagt at de vil legge stor vekt på styrets innstilling. Jeg ser ikke noen skjær i sjøen som kan stoppe denne sammenslåingen nå, sier Synnes.

Resultatet i styret ved NTNU ble som man spekulerte i på forhånd, en skarp deling mellom de ansattes representanter og de eksterne og studentrepresentantene på den andre siden.

Nå er det vedtatt, nå gjenstår det forhandlinger med partnerne og politikerne skal si sitt, skriver adressa.no: Slåes sammen

Norges største

Dette betyr at NTNU blir Norges største universitet med nærmere 38 000 studenter. Fusjonen vil omfatte Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Gjøvik.

Et enstemmig styre ved Høgskolen i Ålesund bestemte seg forrige mandag for å ha sammenslåing med NTNU som førsteprioritet.

- Høgskolestyret har diskutert fram og tilbake fordeler og ulemper i spørsmålet om sammenslåing med universitet eller høgskoler, sa Synnes da.

Les også: Går inn for fylkeshøgskole

Les også: - NTNU avgjør sammenslåing

Bedre rusta

Høgskolestyret  mener en sammenslåing vil gjøre Høgskolen i Ålesund bedre i stand til å ivareta de kravene som i framtida vil bli stilt til kvalitet, effektivitet og robusthet i høyere utdanning og forskning.

Les også: NTNU kan bli størst i Norge

Les også: Men Volda vil noe annet