Spillerne visste ikke hva som ventet dem da de skulle ha restitusjonstrening etter det svake 3-1-tapet mot Kristiansund fredag kveld. En kort busstur unna Color Line stadion ventet Ask Safety og deres sikkerhets – og beredskapstrening.

– Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til det vi skulle med tanke på at det var storm ute. Jeg er ikke akkurat så veldig vant til å være ute i båt, sier Mustafa Abdellaoue til Sunnmørsposten.

«Mos» gjemte seg

Egentlig skulle spillerne først få teste seg i en redningsbåt som ble droppet ned fra et høyt tårn, men det ble ikke gjort på grunn av det dårlige været. Men selv om de blåste godt i kastene i Gangstøvika, så var nesten alle spillerne med da de skulle kjøre båt.

– Du blir stresset når du se hvor mye det blåser og hvor store bølgene er, men det var ganske morsomt også, sier «Mos».

Men det var litt vanskelig å se hvor morsomt AaFK-spissen egentlig hadde det, for han satt bakerst i båten med sin gruppe og gjemte seg bak flere av spillerne for å få ly for bølgene og vinden.

– Jeg fryktet for livet mitt til tider, spøkte Henrik Bjørdal da han gikk av båten.

Tøff konkurranse

Etter å ha vært noen minutter hver på vannet i en båt, var neste utfordring teamarbeid. Hver lag skulle svømme noen meter sammen i rekke, så skulle man snu en redningsflåte og samle laget i flåten på kortest mulig tid. Her slo konkurranseinstinktet inn hos de fleste, blant annet Abdellaoue som var først oppe i sin flåte og «kastet» folk inn for å bli ferdig raskest mulig.

– Det er greit å få samla gruppen og konkurrert litt sammen, men jeg har ikke gjort dette før, sier han.

Helikoptervelt

Det siste som sto på programmet var en «helikoptervelt» i et innendørsbasseng. Her fikk tre spillere om gangen sjansen til å komme seg ut av et «helikopter» som ble senket under vann. Det kunne bli en skummel opplevelse for flere, men alle som prøvde seg kom seg ut.

<strong>tøffe forhold:</strong> Det første spillerne gjorde på lørdagens teambuilding hos Ask Safety, var å kjøre med båt ute i det dårlige været i Gangstøvika. Helt til høyre ligger Mustafa Abdelloue og håper å slippe unna de verste bølgene og den kalde vinden. Foto: Nils Harald Ånstad
<strong>tok ansvar:</strong> «Mos» var først oppe i redningsflåten og tok ansvar for at resten av lagkameratene kom raskest mulig opp. Foto: Nils Harald Ånstad
<strong>lagkonkurranse:</strong> I den første delen av lagkonkurransen svømte spillerne i ei rekke. Her er det Sakari Mattila, Henrik Bjørdal, Mustafa Abdellaou, Carl Björk og Mikael Dyrestam som ligger i vannet. Foto: Nils Harald Ånstad